eStudent Logo
Održan je prvi IBRM: “Na  izletu mi se najviše svidjela opuštena atmosfera i zanimljiv sadržaj cijele IN2 grupe”

Održan je prvi IBRM: “Na izletu mi se najviše svidjela opuštena atmosfera i zanimljiv sadržaj cijele IN2 grupe”

Autor: Marko Čavlović, 21. 10. 2022.

Ove srijede, 19. listopada 2022. godine, održan je prvi Izlet na buduće radno mjesto u novoj akademskoj godini odnosno eSTUDENT godini. Tim STARTER tako je uspješno otvorio niz izleta kod raznih poduzeća kojih će u ovoj godini biti najviše do sad!

Vrata svog poduzeća otvorila je tvrtka IN2 grupa koja je jedna od vodećih pružatelja IT usluga u regiji koja ove godine slavi 30 godina postojanja. O jedinstvenosti i uspješnosti ovog prepoznatog poduzeća govori i činjenica da su prisutni u 5 zemalja i da imaju 500 zaposlenika od kojih 40% njih čine žene, zadovoljno nam tako govori Mia Burnać, voditeljica ljudskih resursa dok nam predstavlja tvrtku. 

Nakon nje, kratko izlaganje s temom Kako je to biti softverski inženjer u IN2 grupi? održao je Luka Gunjević, mag. ing. comp., junior softverski inženjer u Sektoru zdravstva i javne uprave. Luka je svoj posao i izgled radnog dana oprimjerio na primjeru rada na projektu eNaručivanje. Uz to, motivirajuće je bilo ga čuti ga kako prepričava svoj put od studenta FER-a koji u IN2 grupu dolazi zbog pisanja diplomskog rada koji na kraju ondje i ostaje!

Zatim je Monika Cerjak Mileusnić, mag. inf., konzultantica za poslovna rješenja u Sektoru gospodarstva svim prisutnim studenticama i studentima približila posao konzultanta uz predavanje Kako izgleda radni dan konzultanta?. Dala je detaljan i vrlo jasan uvid u proces rada s klijentima od početne ideje do produkcije koja označava kraj projekta te otkrila recepte za uspješnost u ovom poslu.

Na kraju prvog dijela Izleta Adela Lovrečić Marković, funkcionalni arhitekt u Sektoru zdravstva i javne uprave također je dala uvid u to kako izgleda radni dan voditelja projekta odnosno funkcionalnog arhitekta.
 

Mia Burnać, voditeljica ljudskih resursa u IN2 grupi i Sara Bratković, jedna od voditeljica tima STARTER


Dora Žegerc, jedna od studentica koja je posjetila IN2 grupu o Izletu je podijelila dojmove s nama:

Na  izletu mi se najviše svidjela opuštena atmosfera i zanimljiv sadržaj cijele IN2 grupe. Predavači su nam na vrlo zanimljiv način opisali kako izgleda jedan njihov radni dan u IN2 i u kratkim crtama su nam iznijeli što oni to rade. A definitivno najzanimljivija stvar ovog izleta je bila server soba koju nemamo priliku često vidjeti, barem ne tako veliku. Uz to jako je bilo zanimljivo i slušati o server sobi od strane zaposlenika.

Nakon predavanja, Mia Burnać provela je  studentice i studente po svim katovima tvrtke. Od nultog kata gdje je smješten biciklarnik za zaposlenike do server sobe koja je zaintrigirala većinu prisutnih preko kuhinje, prostora za opuštanje, ali i opuštenog radnog prostora.

Mia nam govori da je studente je jako zanimala mogućnost budućeg zaposlenja i studentski angažman koji je u IN2 grupi moguć. Na pitanje kakav profil studenata očekuje, nadovezuje se: to bi trebao biti student završnih godina tehničkog fakulteta ili veleučilišta koji je motiviran i spreman na učenje i daljnje usavršavanje, koji je pritom komunikativan i voli raditi u timu i s ljudima.

Saznaj više!

Obavijesti o svim zakazanim Izletima na buduće radno mjesto pravovremeno će biti objavljene na našoj web stranici. Kako ti niti jedna novost ne bi promakla, potičemo te da nas zapratiš na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn. Također, ako želiš da ti mail pretinac postane škrinja koja krije mnoštvo prilika kojima ćeš obogatiti iskustvo studiranja u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

 

Ostale objave

30. 11. 2022.

Što ti je činiti kako bi pronašao/la studentski posao u struci?

Studentski posao u struci odlično je rješenje za sve studente kojima fakultet ne nudi studentsku praksu.

30. 11. 2022.

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Zainteresirani studenti dijelom projekta mogu postati prijavom do 9. prosinca

27. 11. 2022.

PLIVA: Lokalni posao s globalnom karijerom

Zaposlenici PLIVE i Teva grupe ugostili su studente kako bih ih upoznali s IT dijelom ovog farmaceutskog poduzeća

23. 11. 2022.

Psihoterapija s Instagrama: širenje svijesti ili veličanje mentalnih oboljenja?

Društvene mreže postaju glavni izvor informiranja, bilo o znanosti, politici ili popularnoj kulturi, ali gdje podvući crtu?

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri