eStudent Logo
Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Autor: Jelena Batur, 13. 12. 2021.

U četvrtak 9. prosinca održali smo šesti po redu Career Speed Dating i još jednom uspješno spojili poslodavce i studente STEM područja u brzim dejtovima iz poslovnih snova! 

Kako je izgledalo ovogodišnje karijerno dejtanje?

Zajedničkim organizacijskim snagama Centra karijera FER-a i eSTUDENTa, Career Speed Dating još jednom se pokazao poprištem sjajnih poslovnih prilika kako za poslodavce, tako i za studente. Raspoređena u ukupno devet skupina ovisno o područjem kojim se bave, svako od 54 poduzeća razgovaralo je  s ukupno 36 kandidata. Razgovori za posao trajali su po 8 minuta, nakon čega su poslodavci i studenti imali još 2 minute za ostavljanje povratne informacije. 

Tek naizgled malo vremena za razgovor pokazalo se sasvim dovoljnim za ostvarenje prvog poslovnog kontakta. Za mnoge prijavljene studente, među kojima je bila i Mirta Č., ovako organizirani razgovori predstavljaju idealan način da opuštenije kroče u poslovni svijet:

"Definitivno bih preporučila Career Speed Dating kolegama, pogotovo ako netko nema puno iskustva. Mislim da je jako korisno za njih zato što im pruža priliku da razgovaraju s poslodavcima. Ne traže od ljudi da znaju puno toga unaprijed odnosno da imaju puno radnog iskustva, nego su otvoreni za one koji tek počinju s karijerom."

Što se tiče perspektive poduzeća, i Franjo Piškut iz APIS IT-ja složan je u ideji kako format Career Speed Datinga odgovara studentima koji tek traže svoje profesionalno usmjerenje:

"Prvi put sam na CSD-u i odličan je koncept. Studenti stvarno imaju priliku  čuti što se trenutno traži u realnom sektoru i koja su očekivanja poslodavaca. Koliko vidim najčešće su to studenti 2.-3. godine gdje im je najbitnije daljnje usmjerenje i gdje će uložiti svoj trud i vrijeme. Najveća prednost ovakvog tipa razgovora je što je jako puno informacija u vrlo kratko vremenu te je na studentima da polove glavne smjernice i razmišljaju u tim smjerovima. Moram priznati da je bilo dosta kvalitetnih kandidata i da jako puno studenata s nižih godina dolazi s već nekim projektima i iskustvom što je stvarno pohvalno iz svakog aspekta."

Saznaj više! 

Želiš li saznati više informacija o Career Speed Datingu i sličnim projektima, prati stranice Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri