eStudent Logo
Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Održali smo još jedan uspješni Career Speed Dating u nizu!

Autor: Jelena Batur, 13. 12. 2021.

U četvrtak 9. prosinca održali smo šesti po redu Career Speed Dating i još jednom uspješno spojili poslodavce i studente STEM područja u brzim dejtovima iz poslovnih snova! 

Kako je izgledalo ovogodišnje karijerno dejtanje?

Zajedničkim organizacijskim snagama Centra karijera FER-a i eSTUDENTa, Career Speed Dating još jednom se pokazao poprištem sjajnih poslovnih prilika kako za poslodavce, tako i za studente. Raspoređena u ukupno devet skupina ovisno o područjem kojim se bave, svako od 54 poduzeća razgovaralo je  s ukupno 36 kandidata. Razgovori za posao trajali su po 8 minuta, nakon čega su poslodavci i studenti imali još 2 minute za ostavljanje povratne informacije. 

Tek naizgled malo vremena za razgovor pokazalo se sasvim dovoljnim za ostvarenje prvog poslovnog kontakta. Za mnoge prijavljene studente, među kojima je bila i Mirta Č., ovako organizirani razgovori predstavljaju idealan način da opuštenije kroče u poslovni svijet:

"Definitivno bih preporučila Career Speed Dating kolegama, pogotovo ako netko nema puno iskustva. Mislim da je jako korisno za njih zato što im pruža priliku da razgovaraju s poslodavcima. Ne traže od ljudi da znaju puno toga unaprijed odnosno da imaju puno radnog iskustva, nego su otvoreni za one koji tek počinju s karijerom."

Što se tiče perspektive poduzeća, i Franjo Piškut iz APIS IT-ja složan je u ideji kako format Career Speed Datinga odgovara studentima koji tek traže svoje profesionalno usmjerenje:

"Prvi put sam na CSD-u i odličan je koncept. Studenti stvarno imaju priliku  čuti što se trenutno traži u realnom sektoru i koja su očekivanja poslodavaca. Koliko vidim najčešće su to studenti 2.-3. godine gdje im je najbitnije daljnje usmjerenje i gdje će uložiti svoj trud i vrijeme. Najveća prednost ovakvog tipa razgovora je što je jako puno informacija u vrlo kratko vremenu te je na studentima da polove glavne smjernice i razmišljaju u tim smjerovima. Moram priznati da je bilo dosta kvalitetnih kandidata i da jako puno studenata s nižih godina dolazi s već nekim projektima i iskustvom što je stvarno pohvalno iz svakog aspekta."

Saznaj više! 

Želiš li saznati više informacija o Career Speed Datingu i sličnim projektima, prati stranice Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT

Ostale objave

27. 05. 2023.

Šećer na kraju ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja - upoznajte KPMG

KPMG je međunarodna mreža revizijskih, poreznih i savjetodavnih poduzeća s korijenima koji sežu u 19. stoljeće.

26. 05. 2023.

S prvim zrakama sunca dolaze i prvi znakovi neproduktivnosti? Ne mora biti tako!

Ako produktivnost ljeti nije ni tvoja jača strana, baci oko na nekoliko savjeta kako se uspjeti odmoriti, ali i zadržati pravu doz...

25. 05. 2023.

Zavirite u radionice Zelenog eMJESECa

Provjerite kako su protekle zanimljive radionice na temu ekologije.

25. 05. 2023.

Održana je peta radionica LUMEN Data Science na temu: Data Science - Approaches and Processes

Bliži se LUMEN završnica, a prije nje, pročitaj izvještaj s posljednje Data Science radionice

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri