eStudent Logo
Odabrani su pobjednici velikog LUMEN natjecanja

Odabrani su pobjednici velikog LUMEN natjecanja

Autor: Blanka Gojak, 02. 06. 2021.

Dana 29. Svibnja održana je ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecanja. LUMEN je najveće studentsko natjecanje u regiji koje obuhvaća široki spektar područja: Business, Data science, Engineering i Development. Natjecanje se odvijalo u prostorijama Wespa Spaces i u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). Na događanju su se okupili predstavnici partnerskih poduzeća i finalisti natjecanja kako bi prezentirali svoja rješenja zadanih problema. 

LUMEN Business

Prijave za područje Businessa započele su u Ožujku 2021. godine. Studenti su dobili  poslovne slučajeve iz područja: marketing, marketing-dizajn, trend budućnosti, trend budućnosti: duhanska industrija i društveno odgovorno poslovanje za koje su trebali osmisliti svoje rješenje.  Ovogodišnja partnerska poduzeća bila su: British American Tobacco, L'Oréal Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English.  Studenti su s ovog natjecanja otišli bogatiji ne samo financijski već im je ovo natjecanje donijelo nove vještine i iskustvo, a poduzeća su sretna novim i svježim idejama koje će rado implementirati u svoje poslovanje :

Sudjelujemo već drugi put na LUMEN Business natjecanju, jako smo zadovoljni s dobivenim rezultatima i s dobivenim rješenjima. Prvi put kad smo sudjelovali implementirali smo pobjedničko rješenje i ista stvar će se ja mislim dogoditi i ove godine. Uvijek nam dobro dođu svježe ideje studenata. Jako smo sretni, sigurna sam da ćemo sudjelovati ponovno i jedva čekam da implementiramo ideje.”

Vanja Sekulić, Helen Doron Hrvatska

Ovogodišnji pobjednici su:

Pliva:

1. BiP : Petra Vlainić, Blanka Orhanović
2. šOks : Petra Omrčen, Eva Šoić, Marko Starčević, Leonarda Kapetanović
3. Iron Ladies : Ružica Bajić, Maja Ukalović, Nika Turner

Helen Doron English

1. WINtelligence : Dino Jerković, Helena Duplić
2. Present Perfect : Nikolina Čoko, Marta Grubačević
3. MET : Nikola Mitić, Pavle Mitić, Jovana Đuričić, Luka Vukomanović

L'Oréal

1. Cronbach : Nina Milevoj, Neda Jagmić, Andrea Kapelina, Antea Malenica
2. Envision Now : Jelena Novak, Ivana Škomrlj
3. Hustle : Ksenija Đikanović, Manja Haviža, Saška Kovačić 

British American Tobacco

1. Team A : Mihajlo Adamović, Jovan Svačić
2. New blood : Blanka Orhanovac, Anto Širić
3. Nobel : David Terlević, Dubravka Šuntić, Monika Žugčić

Privredna Banka Zagreb

1. Tim Raketa : Nina Milevoj, Karamela Duspara, Neda Jagmic, Antea Malenica
2. Nobel : David Terlević, Monika Žugčić i Dubravka Šuntić
3. Wisdom teeth : Dora Zorić i Filip Kovjanić

LUMEN Data Science

Data Science područje je LUMEN natjecanja koje se temelji na dubinskoj analizi velikih količina podataka, strojnog učenja i umjetne inteligencije, nasljednik je natjecanja Mozgalo. S obzirom da se radi o izazovnom području, studentima se pružila pomoć i dodatno znanje kroz radionice koje su se održavale kroz prethodne mjesece. Poduzeća koja su ove godine zadala studentima svoje poslovne slučajeve su : premium partner Atomic Intelligence, Tokić, Megatrend, Koios, Bonsai, Axilis, Robotiq.ai i Jane Street. Natjecanje je okupilo veliki broj ambicioznih studenata koji u ovome natjecanju vide priliku za osobni rast i razvoj.

Definitivno smo htjeli nešto novo naučit i to smo i uspjeli. Isto tako, kompetitivni smo sva četvorica i na kraju dana i ako nešto postignemo na natjecanju onda nam to dobro ide u životopis i to je bila još jedna od motivacija“.

Šime Šprem, tim Tamni konji, 4. godina FER-a. 

Prva tri mjesta ove godine zauzeli su timovi: 
1. Snoopy Quartet: Josip Domazet,  Ivan Landeka, Marino Voćanec, David Dukić
2. Phidaloma Tech: Marko Barišić, Lovro Matošev, Filip Sosa, Daniel Vusić) - čija je prezentacija proglašena najboljom ove godine
3. Svi nas se boje i lakovi: Lovorka Gajović, Ivan Emanuel Pavlov, Ilcic Fran, Antonio Parunov

LUMEN Development

LUMEN Development vodeće je studentsko natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. Tijekom natjecanja održavale su se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućile komunikaciju s najpoznatijim IT poduzećima. Ovogodišnji partneri natjecanja bili su: Plava tvornica, PhishAR, Undabot, Infinum, Asseco SEE, Ars Futura, AVL, FIVE, Enterwell, Cinnamon Agency, Rimac automobili. Područja za koja su studenti osmislili svoja rješenja bila su :IoT, logistika, edukacija, društvo i HR. Natjecanje potiče studente na djelovanje unutar zadanih rokova i budi pozitivnu kompetitivnost među studentima različitih fakuleta. 

Naš tim je imao ovu  tu ideju već neko vrijeme ali su nas zadani rokovi potaknuli da se to ne protegne na dulji vremenski period. [...] Studenti filozofije su pobijedili FER-ovce u natjecanju u programiranju, neka bude naslov!”

Dino Jerković, Filozofski fakultet, student filozofije, tim: Spiritus Memoriam

Ovogodišnji pobjednici su:

 1. Spiritus memoria (također najbolja prezentacija): Marko Šoljić, Dino Jerković, Filip Šoljić 
2. Nibble: Filip Bel, Aldin Alagić, Matija Barošević, Jakov Glavina 
3. HexDigit: Krešimir Levarda, Branimir Bilić, Frane Križanović

LUMEN Engineering

LUMEN Engineering je jedinstveno i edukativno natjecanje u izradi praktičnih rješenja na teme iz područja elektrotehnike. Prijave za natjecanje  su počele 13. siječnja 2021. Studenti su za vrijeme trajanja natjecanja imali priliku sudjelovati na edukativnim radionicama, predavanjima za rad na raznim platformama i s raznim uređajima. Svoje mentorstvo i znanje ove godine sa studentima podijelila su sljedeća partnerska poduzeća: Končar, Rimac Automobili, Xylon, Globallogic i  Inetec. Cilj natjecanja nije samo kratkoročni dobitak novčane nagrade već dugoročna izgradnja odnosa i upoznavanje budućih poslodavaca i kolega. 

Nas u firmi zapravo najviše zanima da upoznamo potencijalne nove kolege, stvorimo kontakte. Potaknuo bih studente neka se što više prijavljuju, to će im jako puno koristiti zapravo da se što više upoznaju s pravom situacijom što će ih čekati na radnom mjestu“.

Josip Vukušić, Rimac Automobili

Pobjednici područja Engineering ove godine bili su:
1. Fusion: Bruno Horvat, Matea Kozolić 
2.Izolirka: Petar Crnjak, Dominik Juričan, Maja Benković, Tomislav Sladoljev
3.Maratonci:Karlo Pušić, Vedran Josić, Domagoj MIhaljević, Petar Milovac

Čestitamo ovogodišnjim pobjedicima svih područja!  Za ovu godinu LUMEN natjecanje je zaključeno, ali druge godine opet imaš priliku pokazati svoja znanja i vještine u području koje te najviše zanima. Do tada posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

23. 09. 2021.

Proširi vidike i izaberi eSTUDENT - počinju prijave za novu akademsku godinu

Početak akademske godine opasno je pred vratima, a to znači samo jedna stvar. Od danas su otvoreno i prijave za novu eSTUDENT godi...

21. 09. 2021.

Dobrobit sudjelovanja u studentskim udrugama

Početak nove akademske godine sa sobom nosi i regrutacije za brojne studentske udruge. U nastavku slijede sve dobrobiti sudjelovan...

17. 09. 2021.

Motivacija za početak nove akademske godine

eSTUDENT je za tebe pripremio nekoliko savjeta za što uspješniju akademsku godinu pred nama

07. 09. 2021.

Otvorenje prijava poduzeća za Career Speed Dating 2021.

Od 6. do 24.9. poduzeća se mogu prijaviti za Career Speed Dating i među studentima pronaći potencijalne zaposlenike i praktikante ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri