eStudent Logo
New year, new me! eSTUDENT i Undabot u pohodu na sasvim novi web page

New year, new me! eSTUDENT i Undabot u pohodu na sasvim novi web page

Autor: Marija Jurić, 03. 02. 2020.

Biti prvi nije lako, ali eSTUDENT zna kako!

eSTUDENT, najveća studentska udruga u Hrvatskoj i šire s nešto više od 200 članova i više od 20 projekata, iz dana u dan nastoji opravdati excellence u svojem nazivu. Izvrsnost Udruge su ove godine pokazali članovi eSTUDENT tima IT i voditelj Marin Capan koji su u suradnji s Undabotom kreirali novi eSTUDENT web. Kako priliči prvacima, novi je web lansiran 11. siječnja, a zašto je redizajn bio bitan možeš pročitati u nastavku. 

It’s all about you!

Bili na dejtu ili razgovoru za posao, prva impresija stvorena u prvih par sekundi je najbitnija. Iz perspektive organizacije, u 21. stoljeću, web page predstavlja prvu impresiju koju ostavljaju korisnicima. Tako je i eSTUDENT, kao pravi adolescent, u 15. godini svojeg postojanja odlučio promijeniti svoj online identitet. Međutim, za razliku od ostalih vršnjaka, ova odluka nije donesena preko noći. O novom ruhu weba treba pomno razmišljati jer je web stranica za mnoge organizacije ono s čime se korisnici prvo susreću; ono što googlate kad čujete ime prvi put. Također predstavlja virtualnu osobnost organizacije te je jedan od najbitnijih elemenata imidža. On postaje važniji uzimajući u obzir da se radi o neprofitnoj organizaciji kojoj je potpora korisnika i javnosti od prijeke potrebe. Zato je bilo bitno kreirati sučelje koje komunicira iskustvo i profesionalnost koju veličina Udruge nosi sa sobom, a s druge strane i dozu zdrave neozbiljnosti koju njezini članovi predstavljaju. Što te čeka na novom webu opisao je voditelj IT tima, Marin

“Nova Internet stranica eSTUDENTa donosi i vizualne i funkcionalne promjene uspoređujući je sa starom stranicom Udruge. Moram naglasiti jednostavnost dizajna i prilagodljivost sadržaja na različitim uređajima što je prijašnjih godina bio problem, a koji je dizajn i front-end tim Undabota to vrlo elegantno riješio trenutnim prikazom koji se ispostavio odličan prema povratnim informacijama naše ciljane skupine, studenata. Također, sadržajno je u pozadini promjena dovela do mnogo kvalitetnijeg strukturiranja podataka jer s novim izgledom imamo i novi CMS sustav koji je u potpunosti prilagođen shemi rada tima i Udruge. Zahvaljujući suradnji s Undabotom, tim je kroz asistenciju Unadabotovim developerima uspio zaviriti u dijelove procesa izrade nove stranice: od ranih faza poput planiranja CMS-ovih funkcionalnosti SRS-om do kasnih faza poput testiranja beta inačice stranice te njezino postavljanje na server Udruge. Kao što se može primijetiti iz priloženog, suradnja je bila mnogo više od tipične narudžbe gotovog proizvoda i zato mi je drago što se Predsjedništvo Udruge odlučilo na ovako veliki, težak, ali u konačnici i vrlo zahvalan pothvat.”

Sviđa ti se novi web? Bookmarkaj, pa posjeti page još koji put, možda te zainteresira neki od interesantnih projekata koje Udruga organizira za tebe! Za još informacija možeš se prijaviti na eNEWSLETTER, pratiti Instagram ili Facebook Udruge. 

Ostale objave

21. 07. 2020.

Još jedna uzbudljiva eSTUDENT godina privedena kraju

Sum Up kao šećer na kraju ove nepredvidljive godine.

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

10. 06. 2020.

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

eSTUDENT već desetu godinu zaredom nagrađuje najbolja društveno odgovorna poduzeća.

08. 06. 2020.

LUMENi su pronađeni!

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecana je održana, a sve o finalistima i pobjednicima možete pronaći ovdje!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri