eStudent Logo
Nepotrebno je nekome potrebno: više od 2700 plišanaca dobit će novi dom!

Nepotrebno je nekome potrebno: više od 2700 plišanaca dobit će novi dom!

Autor: Marko Čavlović, 05. 04. 2022.

Ove godine u sklopu humanitarnog projekta Nepotrebno je nekome potrebno, u organizaciji tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti udruge eSTUDENT, prikupljale su se plišane igračke. Priželjkivalo se, prije svega, što više plišanih medvjedića svih oblika, iako su i sve druge vrste plišanaca bile dobrodošle u kutije članova Udruge koji su ih u ožujku prikupljali. Tada je u samo četiri dana na lokacijama SD Stjepan Radić i Kampus Borongaj,  prikupljen impozan
tan broj plišanih prijatelja kojih brojimo oko nevjerojatnih 2750!

Većina plišanih igračaka donirana je udruzi MURID, Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu, kako je i bilo planirano. No, s obzirom na to da je prikupljeno više igračaka nego što se očekivalo, odlučili smo dio donirati i KBC-u Zagreb (Rebro) i Dječjoj bolnici Srebrnjak!

KBC Rebro od prošle godine također provodi projekt prikupljanja plišanaca koji su onda darovani svakom mališanu koji dođe na pregled u KBC. O ovoj akciji doniranja, koja nema ograničen vijek trajanja, možete više pronaći u Facebook grupi Igračkom do dječjeg osmijeha KBC REBRO. Isto tako, možete slobodno kontaktirati i bolnicu Srebrnjak u slučaju da imate višak plišanaca koji samo skupljaju prašinu i nisu vam potrebni.  

U prikupljanju igračaka pomogao nam je niz firmi kojima se posebno zahvaljujemo, a to su: INA, Span, Ernst & Young, Styria, minus5, Mazars, 2eSystems, Nanobit, ReversingLabs, AVL, Porsche Digital Croatia i The Productive Company.

Cilj ovogodišnjeg projekta NNP bio je osvijestiti važnost o plišanim igračkama u razvoju djeteta te potaknuti ekološki način življenja kroz smanjenje potencijalnog otpada. Zahvaljujemo se svima koji su donirali svoje napuštene plišance i tako doprinijeli realizaciji plemenitog cilja ovog projekta!

Više informacija o projektima tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti kao i o projektima ostalih timovima unutar Udruge te našim nadolazećim aktivnostima možeš pronaći na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se na naš newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri