eStudent Logo
Nauči razlikovati prehrambene aditive koji su svuda oko nas!

Nauči razlikovati prehrambene aditive koji su svuda oko nas!

Autor: Paula Anić, 06. 03. 2020.

Proljeće samo što nije stiglo, a s njime dolaze i neizbježne alergije. Nažalost, zbog sve većeg ljudskog utjecaja na okoliš, kao i dodavanja industrijskih kemikalija u gotovo sve aspekte naših života, došlo je do globalnog problema. Taj globalni problem očituje se u sve većem broju kako alergija, tako i raznih vrsta malignog raka te brojnih drugih neuroloških i reproduktivnih bolesti. Na svu sreću, organizacije odgovorne za regulaciju korištenja industrijskih kemikalija, počele su preispitivati koliki utjecaj imaju na globalnu zajednicu.

U posljednjem u nizu predavanja koje organizira „Mozak voli zdravo“, trideset će studenata imati priliku saznati koliko je sva hrana koju unosimo u naš organizam zapravo štetna te koliko smo svakodnevno izloženi kemikalija. Predavanje pod nazivom „Što se krije iza E brojeva? Prehrambeni aditivi“ održati će se na FBF-u u studentskoj prostoriji 13. ožujka s početkom u 15h. Predavanje će držati Ivana Vinković Vrček, znanstvenica u (Jedinici za analitičku toksikologiju i mineralni metabolizam) Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu koje se također bavi i podizanjem svijesti građana kroz edukacije te njihovo informiranje glede demokratskih procesa na području ekologije.

Predavanje će trajati dva školska sata, a sudionice se moli da se prije predavanja prijave na obrascu za prijave.

Ova kao i ostale radionice koje je organizirao “Mozak voli zdravo” samo su jedan dio onoga čime se bavi studentska udruga eSTUDENT kako bi studentima diljem Hrvatske omogućila što bolje studentske dane! Kako ne bi propustio niti jedan događaj koji organizira udruga, prijavi se na naš newsletter ili nas prati na Facebook i Instagram profilu.

Ostale objave

08. 04. 2020.

Retro is back!

Retro stil se vraća u modu, a ni eSTUDENT ne zaostaje za trendovima

07. 04. 2020.

Nema straha i boli, dok nas zajedništvo vodi!

Par savjeta kako i ti možeš pridonijeti ovoj borbi protiv koronavirusa

06. 04. 2020.

Otvaranje obrta je jednostavno - eSTUDENT zna kako!

Sve što trebaš znati na jednom mjestu!

03. 04. 2020.

Utjecaj vježbanja na mentalno zdravlje

Pitaš se kako vježbanje pridonosi zdravlju čovjekove psihe? Saznaj u idućem članku!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri