eStudent Logo
LUMEN DEVELOPMENT – „Dobra organizacija pola je obavljenog posla!“

LUMEN DEVELOPMENT – „Dobra organizacija pola je obavljenog posla!“

Autor: Dora Badurina, 27. 03. 2022.

Ovaj je eSTUDENTov tim zadužen za organiziranje najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija po kojem je tim i dobio ime, LUMEN Development.

Tim se originalno sastoji od petero članova, ali ovogodišnju borbenu ekipu čine četiri članice, voditelj i suvoditeljica. Cijele eSTUDENT godine marljivo održavaju sastanke, kontaktiraju partnere diljem Hrvatske i šire, sklapaju partnerske ugovore, organiziraju motivacijska predavanja i radionice te strateški planiraju i komuniciraju s budućim natjecateljima kako bi ovaj projekt bio što uspješniji u Hrvatskoj i regiji.

Kada smo ih pitali koje bi si atribute dali, tim je rekao da su prilagodljivi, organizirani i zabavni. U LUMEN Development timu ne samo da se mogu razviti  praktične vještine, nego i takozvane soft skills kroz razne aktivnosti unutar tima. Tu je, prije svega, izražen timski rad, predlaganje ideja, razvoj kreativnosti, pa čak i davanje konstruktivnih kritika. Od praktičnih vještina moguće je naučiti kako kvalitetno sastaviti e-mail i komunicirati sa sudionicima i partnerima te dobiti uvid u to koliko je bitan osobni time management.

No, ne brini: iako LUMEN Development radi na aplikacijama, da bi se postalo članom tima nije potrebno predznanje ni iz kojeg područja. Članovi su naglasili: Potrebni su dobra volja, sklonost timskom radu, želja za stjecanjem novog znanja i iskustva i motivacija za rad i upoznavanjem ljudi.

Čini nam se da Development niže uspjeh nad uspjehom, pa su tako s nama podijelili:

Ovogodišnji cilj nam je bio skupiti konkurentan broj prijava što smo i ostvarili, nadmašili smo broj ostvarenih suradnji s gospodarskom (16 partnera + 1 prijatelj projekta) i akademskom (FER i RiTeh) zajednicom.“

Ono što bismo željeli poboljšati u narednim godinama je povećati prepoznatljivost i prikazati vrijednost projekta u akademskim zajednicama i studentima u regiji te ostvariti regionalne prijave.

Development navodi kako je upravo najzahtjevniji dio projekta ujedno i najzabavniji: otvaranje samog natjecanja, održavanje konzultacija i radionica uživo i što sve zahtijeva veliki angažman, trud, rad i prisutnost. No, zato se i s razlogom s vremena na vrijeme počaste u Submarineu i Millenniumu, a odlazak na Sljeme s voditeljom Igorom i dalje dogovaraju. Organizaciju natjecanja LUMEN Developmenta sa sigurnošću su svladali i osvojili, a kada će osvojiti i vrh Sljemena još ne znamo. No, svakako očekujemo fotku s heštegom #sugarkingandhisqueenBees.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri