eStudent Logo
LinkedIn – koristan alat za uspjeh

LinkedIn – koristan alat za uspjeh

Autor: Klara Borda , 30. 03. 2020.

Neovisno jesi li student koji traži priliku za praksu, direktor međunarodne korporacije ili predsjednik države – na LinkedIn-u ima mjesta za svakoga. On  se u posljednjih sedamnaest godina dokazao kao najbolja društvena mreža za profesionalni razvoj i umrežavanje. U nastavku ti donosimo nekoliko razloga zašto je LinkedIn profil koristan alat koji ti može pomoći u ostvarenju osobnih poslovnih ciljeva. 

Osigurava reputaciju

Razmišljaš li ikada o tome da poslodavac kojemu si poslao/la CV i motivacijsko pismo za praksu (koju stvarno jako želiš) upravo gugla tvoje ime i prezime? Ako sam/a sebe „potražiš“ na Google-u, što ćeš pronaći? Bi li volio/voljela da potencijalni poslodavac prvo uoči tvoj online CV ili Facebook slike iz 2013.? Ispunjen LinkedIn profil na kojemu aktivno objavljuješ sadržaj vezan za svoju struku donosi ti mnogo bodova jer poslodavac dobiva dojam da ima posla s ozbiljnim kandidatom na čiju profesionalnost uvijek može računati. 

Networking 

LinkedIn broji više od 630 milijuna korisnika iz različitih sfera i kao takav je najveća svjetska platforma za poslovno umrežavanje. Uzevši u obzir da je danas, osim diplome i certifikata koji formalno potvrđuju tvoje vještine, bitno biti konstantno povezan i informiran, LinkedIn „veze“ sa poslodavcima, renomiranim stručnjacima i kolegama koji bi ti svojim iskustvom mogli pomoći od neprocjenjive su vrijednosti. 

Prezentacija 

Linkedin je odličan prezentacijski alat jer ti daje mogućnost da na jednom mjestu navedeš sva svoja obrazovna, projektna i poslovna postignuća. Potencijalni poslodavci cijene iskustvo, a ova društvena mreža omogućuje ti da se sveobuhvatno prezentiraš te navedeš i neke vještine kojih se ne bi uspio/la detaljno dotaknuti na razgovoru za posao.   

Poslovna inspiracija

Ova platforma omogućuje ti da iz prve ruke čitaš korisne članke o unapređenju poslovanja, ključnim vještinama koje trebaš posjedovati ili svakodnevici poslovnog života – i to od ljudi koji su svojim rezultatima pokazali da su njihovi savjeti vrijedni slušanja. Oni ti mogu poslužiti kao odlična inspiracija za vlastitu organizaciju i rad na sebi, što nikada nije na odmet. 

Ne zaboravi uz LinkedIn, faks ili praksu pronaći vremena i za eSTUDENTove blogove na našem webu, a možeš svratiti i na naš Instagram ili Facebook. Za više informacija o našim projektima i aktivnostima pretplati se na naš newsletter

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri