eStudent Logo
Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

Autor: Anamaria Bilić, 10. 06. 2020.

Ceremonija dodjele nagrada Zlatni indeks za 2019. godinu održana je u ponedjeljak, 8. lipnja, online putem Zoom-a s videoprijenosom uživo na Facebook stranici eSTUDENTa. Zlatni indeks jedinstvena je nagrada koja je prilika da studenti zahvale poduzećima na društveno odgovornom poslovanju i prilikama za rast i razvoj studenata u poslovnom svijetu, a ove godine Zlatni indeks slavi desetljeće zlatnih suradnji. U jakoj konkurenciji ukupno je dodijeljeno 12 kipića Zlatnog indeksa u 5 kategorija plus Posebna nagrada Povjerenstva.

“Ove smo godine zaprimili 34 prijave poduzeća, što je za 44% više nego prošle godine. Ova brojka, ne prikazuje samo zainteresiranost poduzeća za naš projekt, već i bolju i uspješniju suradnju između gospodarske i akademske zajednice. Iznimno nam je drago da već deset godina imamo tu čast i privilegiju, u ime cijele akademske zajednice, nagraditi poduzeća za njihov kontinuirani doprinos samoj studentskoj zajednici. 

Unatoč nesvakidašnjoj situaciji u kojoj smo se našli, uspješno smo održali Ceremoniju te bi se još jednom željeli zahvaliti svim prijavljenim poduzećima na podršci i razumijevanju. Čestitke dobitnicima, a svim poduzećima poručujemo i nadamo se da ćete i dalje nastaviti ulagati u studente, prepoznati njihov potencijal i omogućiti im bolju budućnost.” - Sara Delišimunović i Lea Goričanec, voditeljice organizacijskog tima Zlatnog indeksa.

Stipendije

U kategoriji Stipendije koja se dodjeljuje poduzećima koja su kroz stipendiranje sudjelovala u sufinanciranju troškova života i stručnog usavršavanja studenata dobitnici su u konkurenciji malih i srednjih poduzeća Rockwool Adriatic d.o.o., te u konkurenciji velikih poduzeća INA – Industria nafte d.d.

Stručne prakse

Kategorija stručne prakse obuhvaća poduzeća koja su pružala studentima mogućnost kvalitetne stručne prakse, a kipiće su dobili u konkurenciji malih i srednjih poduzeća Plava tvornica d.o.o., te u konkurenciji velikih poduzeća Infobip d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata

Studenti su u ovoj kategoriji nagrađivali poduzeća koja su kroz stručnu potporu dali doprinos projektima koje organiziraju studenti ili su sama poduzeća organizirala projekte namijenjene studentima. Zlatni indeks u konkurenciji malih i srednjih poduzeća dobio je Ernst & Young d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća dobitnik je Styria medijski servis d.o.o.

Ulaganje u studentske udruge i projekte 

Kipiće su u ovoj kategoriji, koja nagrađuje poduzeća koja su novčano ili materijalno pomagala neku od studentskih udruga ili projekata, dobili u konkurenciji malih i srednjih poduzeća GlobalLogic d.d., te u konkurenciji velikih poduzeća Zagrebačka banka d.d.

Najbolji imidž

Nagrada za najbolji imidž dodjeljuje se na temelju percepcije studenata, a istraživanje provodi agencija za istraživanje tržišta Hendal. Dobitnik Zlatnog indeksa u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je Ernst & Young d.o.o., te u konkurenciji velikih poduzeća Rimac automobili d.o.o.

Posebna nagrada Povjerenstva

Ova nagrada dodjeljuje se za izrazit doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu, a kipić u konkurenciji malih i srednjih poduzeća dobio je Minus5 d.o.o., te u konkurenciji velikih poduzeća Ljekarne Prima Pharme.

Velike čestitke svim dobitnicima Zlatnog indeksa za 2019. godinu. Sva prijavljena poduzeća zaista prave razliku i daju studentima velike mogućnosti za rast i razvoj u poslovnom svijetu. Nadamo se kako će Zlatni indeks napuniti još puno desetljeća i potaknuti još puno poduzeća na društveno odgovoran rad usmjeren studentima.

Više o Zlatnom indeksu kao i o svim ostalim projektima eSTUDENTa pročitaj na webu, Facebook stranici, Instagram ili LinkedIn profilu, kao i pretplatom na naš newsletter.

Ostale objave

22. 09. 2020.

Učiti je lako - eSTUDENT zna kako!

Donosimo vam nekoliko provjerenih metoda uz koje će vam učenje biti brzo i jednostavno.

15. 09. 2020.

Povratak studentskoj rutini - tips and tricks

Ljeto je skoro gotovo, a studentske obveze zovu. eSTUDENT ti donosi savjete kako se što bezbolnije vratiti studentskoj rutini.

07. 09. 2020.

Počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating 2020.

Prijave poduzeća za ovogodišnju 5.0 verziju traju do 25. rujna.

21. 07. 2020.

Još jedna uzbudljiva eSTUDENT godina privedena kraju

Sum Up kao šećer na kraju ove nepredvidljive godine.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri