eStudent Logo
Kako održati zdravo tijelo i zdrav duh za vrijeme Corona virusa?

Kako održati zdravo tijelo i zdrav duh za vrijeme Corona virusa?

Autor: Barbara Gašpar , 24. 03. 2020.

Pandemija corona virusa koja je zadesila i našu zemlju donosi nam mnoštvo svakodnevnih izazova. Izgledno je, dakle, da ćemo neko vrijeme biti doma, raditi, pa čak i imati predavanja koja možemo pratiti u pidžamama. Iz dana u dan broj oboljelih je sve veći. Uz vjeru u naš zdravstveni sustav, najvažnije je ostati smiren i svojim postupcima pomoći sebi i svojoj okolini kako bi smanjili broj ugroženih i napokon vratili svoj život u normalu. 

Kako se odgovorno ponašati ? 

Uz sve savjete da se nose zaštitne maske, često peru ruke i izbjegava kontakt sa ljudima i životinjama, bitno je naglasiti kako je potrebno ojačati vlastiti imunitet stilom života. Kako ne biste doveli svoje zdravlje u opasnost, održavajte socijalnu distancu od najmanje jedan metar između vas i drugih ljudi, posebno onih koji kašlju, kišu i imaju povišenu temperaturu ili su boravile na problematičnim lokacijama. Ako ste bili izloženi riziku zaraze preporučuje se boravak u samoizolaciji. Na taj način štitite svoje prijatelje, kolege i širu zajednicu. 

Mnogi se ne pridržavaju samoizolacije, no ona ne mora biti loša stvar. Skrenite pažnju na nešto drugo, bavite se svojim hobijima, pobrinite se za jasnu strukturu dana i maksimalno iskoristite pruženo vrijeme. Trenutno je jako popularno druženje i pjevanje na balkonima ili prozorima. Ako imate balkon s odgovarajućom udaljenosti od susjednog, nemojte se ustručavati zapjevati. Okupljanje nam, daje osjećaj sigurnosti, pripadanja i prihvaćanja. Budite optimistični, ali i odgovorni.

Prekomjerna konzumacija vijesti ne smije biti vaš najbolji prijatelj

Primarno, biološki nismo jednako ugroženi; kao što već znamo, najugroženijima se smatraju osobe starije životne dobi, a najmanje djeca. No psihološki smo svi jednako ugroženi. Svakodnevno mediji pišu na tisuće vijesti o trenutnoj situaciji u svijetu. No je li nužno čitati i pratiti tolike vijesti koje nam se pojavljuju na društvenim mrežama? Naravno da nije. Savjetuje se provjera novosti dva, tri puta dnevno na provjerenim platformama, jer sve više do toga dovodi do prevelike izloženosti i pretjeranog razmišljanja. Iskoristite društvene mreže na kreativan način. Sada kada smo se udaljili od studentskih menza vrijeme je da  započnete vlastiti blog, podijelite što ste danas kuhali i inspirirate okolinu koju zasigurno zanima na koji način ste iskoristili sve unaprijed kupljene namirnice. Budite pozitivni. Smijeh i duhovitost važni su kao i održavanje higijene, a tjelesna higijena je pola našeg zdravlja.

Želiš se zajedno s nama boriti protiv Corona virusa? Prati najnovije blogove i informacije o virusu na našem webu, Instagramu ili Facebooku. Za više informacija o našim projektima i aktivnostima pretplati se na naš newsletter.

 

Ostale objave

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

10. 06. 2020.

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

eSTUDENT već desetu godinu zaredom nagrađuje najbolja društveno odgovorna poduzeća.

08. 06. 2020.

LUMENi su pronađeni!

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecana je održana, a sve o finalistima i pobjednicima možete pronaći ovdje!

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri