eStudent Logo
It starts with you: prvo predavanje stiglo je u pravo vrijeme da razbije predispitnu anksioznost!

It starts with you: prvo predavanje stiglo je u pravo vrijeme da razbije predispitnu anksioznost!

Autor: Zita Treščec, 22. 01. 2023.

Najnoviji i jedinstveni projekt studentske udruge eSTUDENT posvećen mentalnom zdravlju, znakovitog naziva „It starts with you“, predstavljen je studentima i studenticama u utorak, 17. siječnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Riječ je o projektu koji će se u pet mjeseci trajanja pozabaviti temama s područja mentalnog zdravlja kroz predavanja i radionice namijenjene studentima i studenticama.  

Projekt je otvoren edukativnim predavanjem pod nazivom “Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?” koje je održala predavačica izv. prof. dr. sc. Anamarija Bogović, inače profesorica i voditeljica Centra za psihološko savjetovanje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu kojoj je u fokusu zanimanja klinička psihologija.

Predavanje se sastojalo od nekoliko etapa u kojima je predavačica predstavila anksioznost kao takvu, neke njene podvrste, zašto i kako dolazi do tog stanja i kako se nositi s njim. Na vrlo zanimljiv način predavačica je uspostavila interaktivnost sa studentima i studenticama u publici te je tako fokus predavanja bio usmjeren na njihova iskustva, razmišljanja, a naposljetku i nejasnoće i pitanja vezana uz tu, nažalost svima poznatu temu. 

“Ova tema je meni posebno zanimljiva zato što se u zadnje vrijeme mladi najčešće i javljaju i traže pomoć upravo zbog anksioznih smetnji te sam ju zato i izabrala ”, rekla je nakon predavanja profesorica Bogović te dodala kako joj je bilo izrazito drago što je mogla govoriti o toj temi studentima i studenticama koji ne studiraju psihologiju. 

Odaziv na predavanje bio je i više nego zadovoljavajuć za samo otvaranje ovog jedinstvenog projekta. Neke od studentica koje su prisustvovale predavanju također su podijelile svoje dojmove. 

“Obožavam interaktivna predavanja, predavanja na kojima nije monotono i gdje mi sami možemo podijeliti svoja iskustva i donositi zaključke. Jako mi se svidjelo i, ako ću moći, ići ću i na ostala predavanja ovog projekta”, rekla je Monika Stracenski, studentica treće godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 

“Predavanje je bilo prekrasno, a i sam projekt je prekrasan i zaista mislim da se treba više pričati o ovim temama jer su one važne i zanimljive mladima, a to se  vidi i po broju studenata i studentica koji su došli danas”, objasnila je Anja Konstantinović, studentica Upravljanja poslovnim komunikacijama na Sveučilištu Vern.

Studentica druge godine diplomskog studija Eksperimentalne biologije na PMF-u Magdalena Delač istaknula je kako je osim same teme vrlo dobro pogođen i timing održavanja predavanja. “Svi su trenutno u nekom ludilu prije rokova i mislim da je ovo razdoblje kad se osjećamo najanksioznije tako da nam je ovo baš trebalo sad”. 

Cijeli projekt vodi eSTUDENTov tim Evaluacije, a novo predavanje naziva “Nošenje sa stresom - odakle dolazi stres i koji su nam okidači?” možete poslušati već u srijedu 25. siječnja u 17.30 sati. Hana Gačal, asistentica s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, govorit će o izvorima stresa i kako on nastaje, kako se s njime nositi te će nam pojasniti što je to pozitivan stres. Lokacija održavanja predavanja i ovog je puta Fakultet elektrotehnike i računarstva (dvorana B2).

Na predavanja se prijavi klikom na formu

Saznaj više!

Za više informacija o narednim predavanjima u sklopu projekta It starts with you, kao i o svim drugim projektima, redovito posjećuj našu web stranicu. Također, pravovremene informacije o projektima, natjecanjima i drugim događajima u Udruzi dostupne su i na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn, a za jednostavno praćenje svih naših aktivnosti na jednom mjestu možeš se pretplatiti i na naš newsletter.

It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri