eStudent Logo
It starts with you: prvo predavanje stiglo je u pravo vrijeme da razbije predispitnu anksioznost!

It starts with you: prvo predavanje stiglo je u pravo vrijeme da razbije predispitnu anksioznost!

Autor: Zita Treščec, 22. 01. 2023.

Najnoviji i jedinstveni projekt studentske udruge eSTUDENT posvećen mentalnom zdravlju, znakovitog naziva „It starts with you“, predstavljen je studentima i studenticama u utorak, 17. siječnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Riječ je o projektu koji će se u pet mjeseci trajanja pozabaviti temama s područja mentalnog zdravlja kroz predavanja i radionice namijenjene studentima i studenticama.  

Projekt je otvoren edukativnim predavanjem pod nazivom “Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?” koje je održala predavačica izv. prof. dr. sc. Anamarija Bogović, inače profesorica i voditeljica Centra za psihološko savjetovanje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu kojoj je u fokusu zanimanja klinička psihologija.

Predavanje se sastojalo od nekoliko etapa u kojima je predavačica predstavila anksioznost kao takvu, neke njene podvrste, zašto i kako dolazi do tog stanja i kako se nositi s njim. Na vrlo zanimljiv način predavačica je uspostavila interaktivnost sa studentima i studenticama u publici te je tako fokus predavanja bio usmjeren na njihova iskustva, razmišljanja, a naposljetku i nejasnoće i pitanja vezana uz tu, nažalost svima poznatu temu. 

“Ova tema je meni posebno zanimljiva zato što se u zadnje vrijeme mladi najčešće i javljaju i traže pomoć upravo zbog anksioznih smetnji te sam ju zato i izabrala ”, rekla je nakon predavanja profesorica Bogović te dodala kako joj je bilo izrazito drago što je mogla govoriti o toj temi studentima i studenticama koji ne studiraju psihologiju. 

Odaziv na predavanje bio je i više nego zadovoljavajuć za samo otvaranje ovog jedinstvenog projekta. Neke od studentica koje su prisustvovale predavanju također su podijelile svoje dojmove. 

“Obožavam interaktivna predavanja, predavanja na kojima nije monotono i gdje mi sami možemo podijeliti svoja iskustva i donositi zaključke. Jako mi se svidjelo i, ako ću moći, ići ću i na ostala predavanja ovog projekta”, rekla je Monika Stracenski, studentica treće godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 

“Predavanje je bilo prekrasno, a i sam projekt je prekrasan i zaista mislim da se treba više pričati o ovim temama jer su one važne i zanimljive mladima, a to se  vidi i po broju studenata i studentica koji su došli danas”, objasnila je Anja Konstantinović, studentica Upravljanja poslovnim komunikacijama na Sveučilištu Vern.

Studentica druge godine diplomskog studija Eksperimentalne biologije na PMF-u Magdalena Delač istaknula je kako je osim same teme vrlo dobro pogođen i timing održavanja predavanja. “Svi su trenutno u nekom ludilu prije rokova i mislim da je ovo razdoblje kad se osjećamo najanksioznije tako da nam je ovo baš trebalo sad”. 

Cijeli projekt vodi eSTUDENTov tim Evaluacije, a novo predavanje naziva “Nošenje sa stresom - odakle dolazi stres i koji su nam okidači?” možete poslušati već u srijedu 25. siječnja u 17.30 sati. Hana Gačal, asistentica s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, govorit će o izvorima stresa i kako on nastaje, kako se s njime nositi te će nam pojasniti što je to pozitivan stres. Lokacija održavanja predavanja i ovog je puta Fakultet elektrotehnike i računarstva (dvorana B2).

Na predavanja se prijavi klikom na formu

Saznaj više!

Za više informacija o narednim predavanjima u sklopu projekta It starts with you, kao i o svim drugim projektima, redovito posjećuj našu web stranicu. Također, pravovremene informacije o projektima, natjecanjima i drugim događajima u Udruzi dostupne su i na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn, a za jednostavno praćenje svih naših aktivnosti na jednom mjestu možeš se pretplatiti i na naš newsletter.

It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?
It starts with you - Anksioznost - kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom?

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri