eStudent Logo
Galerija ostvarenja snova: Otvorene prijave za natjecanje Rikula!

Galerija ostvarenja snova: Otvorene prijave za natjecanje Rikula!

Autor: Lana Ivić, 25. 04. 2022.

Dana 22.4.2022. otvorile su se prijave za natjecanje pod nazivom Rikula. Radi se o kulturnom projektu koji će sudionicima približiti područje umjetnosti i dizajna, a osmišljen je s ciljem promicanja kulture u Rijeci. Projekt se odvija u dva dijela: predavanje u sklopu otvorenja prijava za natječaj na izložbu te sama provedba izložbe. 

Natjecanje se otvorilo online predavanjem pod nazivom “Razvoj vizualnih komunikacija kroz povijest: Kada je sve počelo?” , 22.4. u 13 sati. Predavačica Ania Tuljak, dizajnerica iz tvrtke Orion Labs, predstavila je kratki pregled ljudske neverbalne komunikacije koja uključuje razvoj ikonografije, tipografije i ilustracije kroz povijest. 

„Fascinantno je koliko davno su se pojavile vizualne komunikacije – i na koji način se prošla vremena odražavaju na današnjicu. Iako je ponekad bilo nejasno što su špiljski ljudi htjeli iskomunicirati svojim slikama, očito je da su komunicirali određene ideje „publici“, a to je danas bit grafičkog dizajna. Ponegdje su čak pronađene slike u određenoj kompoziciji. “ - rekla je Ania, dizajnerica iz tvrtke Orion Labs

Izložba natjecanja će se provoditi na samom kraju cjelokupnog projekta, a trajat će tri dana. Ovogodišnja tematika radova je zajedništvo, a djela se primaju u razdoblju od dva tjedna od otvaranja prijava - i to za cijelu Hrvatsku. S obzirom da se radi o humanitarno-umjetničkom projektu, ulaz će biti u potpunosti besplatan, a ispred će biti postavljena kutija za donacije. Na izložbi će natjecatelji imati priliku pokazati svoje vještine i talent, a najbolje djelo će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn. Sva ostala prikupljena sredstva donirat će se u humanitarne svrhe. 

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ostvarenju ovogodišnjih ciljeva - promocija mladih umjetnika, promicanje ljubavi prema umjetnosti i pobuđivanje svijesti i interesa mladih prema kulturi. Podržite ovaj humanitarno-umjetnički projekt svojim sudjelovanjem i prijavom putem forme za natječaj, ili pak samim posjetom izložbi! 

Više o samom natječaju i pravilima sudjelovanja saznajte ovdje.

Saznajte više! 

Ukoliko vam se svidio ovaj projekt i želite saznati više, sve o ostalim projektima i o samoj eSTUDENT udruzi možete pronaći na našoj web stranici. Zapratite nas na našem Facebook, Instagram i LinkedIn profilu i ostanite u tijeku s ostalim događajima i/ili se pretplatite na naš newsletter i primajte obavijesti! 

Ostale objave

10. 08. 2022.

Sol na koži i ljeto na velikom i malom platnu

Osim kupanja i sunčanja dugi ljetni dani kao da su stvoreni za bezbrižno uživanje u filmovima i serijama u debeloj hladovini.

31. 07. 2022.

Ljeto je, a ti si se našao/la u Zagrebu? Kako ispuniti vrijeme u vrućem i praznom gradu?

Možda je more daleko, ali niz prilika za super provod je nadohvat ruke!

26. 07. 2022.

Govorni imidž na razgovoru za posao

Na što sve trebamo paziti prilikom razgovora za posao?

19. 07. 2022.

Računovodstvo i financije: Računi, troškovnici, još računa,... i kreativni izleti iz rutine!

Osim što odlično barataju računima i izradom evidencija, RiFovce krase vještine poslovne komunikacije, kreativnost i zajedništvo! ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri