eStudent Logo
eSTUDENT webinar -  Društveno odgovorno poslovanje za bolje sutra

eSTUDENT webinar - Društveno odgovorno poslovanje za bolje sutra

Autor: Anamaria Bilić, 21. 05. 2020.

U utorak, 19. svibnja održan je zoom webinar s live streamom na Facebook stranici eSTUDENTa. Tema webinara bilo je društveno odgovorno poslovanje, odnosno ideja webinara bila je upoznati širu javnost s različitim načinima na koje poduzeća provode društveno odgovorno poslovanje u svom okruženju, benefitima koje ono nosi, ali i mogućim preprekama. Sudionici webinara zaposlenici su vodećih tvrtki u područjima društveno odgovornog poslovanja, Boris Blažević iz Erste banke, Sandra Cvetko iz Zagrebačke banke, Angelika Brnada iz INE, Katarina Mindoljević iz Atlantic grupe, Dijana Najjar iz Philip Morrisa te Silvija Prlić Kučko iz Ernst&Young.

U skoro sat i pol, koliko je webinar trajao, sudionici su nam približili važnost društveno odgovorno poslovanja, njegovu dinamiku, prepreke, ali i ono najljepše i najkorisnije što se iz projekata društveno odgovornog poslovanja može dobiti. Na samom početku opisali su nam što to zapravo DOP znači u njihovim kompanijama te od kad i na koji način implementiraju DOP u poslovanje. 

Gospođa Angelika Brnada, ispred INE, naglasila je kako na društveno odgovorno poslovanje možemo gledati kao na dodanu vrijednost poslovanja te spremnost tvrtke da bude uključena u pitanja koja se tiču zajednice, kao i da svojim znanjima, kapacitetima i resursima pomogne u pokretanju i provođenju inicijativa.

Škola pametnih financija – Erste banka

Gospodin Boris Blažević predstavio je program financijske pismenosti koji Erste banka provodi već drugu godinu, a kojemu je cilj edukacija odraslih, ali i školaraca o ključnim životnim temama iz područja financijske pismenosti. Program se provodi na dva načina, prvi su radionice koje se provode u gradovima diljem Hrvatske, na kojima je do sad sudjelovalo preko 6000 ljudi, te video edukacije koje su svima dostupne na web stranici Erste banke.

#DOPjeTOP

Sudionicu su osim dobrobiti društveno odgovornog poslovanja kojeg njihove kompanije provode pričali i o izazovima i preprekama s kojima se susreću. Tako je gospođa Sandra Cvetko iz Zagrebačke banke, naglasila kako je najveća negativna strana DOP-a zapravo ne imati DOP, jer baš nedostatak odgovornosti može tvrtku koštati gubitka ugleda. Također, da je danas, više nego ikad, poslovanje neke kompanije pod budnim okom javnosti, te kako je društveno odgovorno poslovanje puno širi aspekt od klišeja donacija za koji se veže, odnosno kako je to jedan ozbiljan posao.

Tijekom webinara istaknuto je i kako se društveno odgovorno poslovanje sve više i više implementira i vrednuje u mnogim kompanijama diljem Hrvatske. Katarina Mindoljević iz Atlantic grupe istaknula je kako dionike, poput investicijske zajednice, odnosno banaka, kao i same potrošače sve više zanima koliko se kompanija brine o okolišu, koliko ulaže u zajednicu i sl., te s tim stalno raste interes za DOP-om kao i vrednovanje njegove implementacije u poslovanje.

Ovaj jako zanimljiv webinar, na kojemu su sudionici rekli još puno toga o društveno odgovornom poslovanju njihovih kompanija, do sada je pogledalo preko 2000 ljudi, a i dalje je dostupan na Facebook stranici eSTUDENTa. Stoga klikni i budi dio #DOPjeTOP svijeta.

Više o ovom kao i o ostalim projektima eSTUDENTa pročitajte na webu, Facebook stranici, Instagram profilu i newsletteru Udruge.

Ostale objave

18. 01. 2021.

Prijave poduzeća za Business Matchmaker su otvorene!

Prijavite se za sudjelovanje na ovogodišnjem Business Matchmakeru koji će, s pomakom u budućnost, osvanuti u online obliku!

16. 01. 2021.

LUMEN Week završavamo područjem Data science: prijave u ožujku!

LUMEN Week završili smo panelom na području Data sciencea na kojem smo razgovarali s predstavnicima partnerskih poduzeća.

15. 01. 2021.

Treći dan LUMEN Weeka posvećen području BUSINESS: Prijave u ožujku!

Treći dan LUMEN Weeka posvećen LUMEN Businessu predstavio je partnerska poduzeća te najavio datume prijava i predstavljanja poslov...

14. 01. 2021.

Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri