eStudent Logo
Dođi u skupinu Financije i otkrij svoje prav(n)o lice!

Dođi u skupinu Financije i otkrij svoje prav(n)o lice!

Autor: Marija Brusić, 28. 09. 2020.

Započele su prijave studenata za novu generaciju eSTUDENATa, a s time je započelo i predstavljanje skupina u Udruzi. Prva na redu je skupina Financije. Skupinu Financije čine timovi Legal Team i Računovodstvo i financije. Ako su pravo ili financije područje tvog interesa, ovo je prava skupina za tebe. Ova skupina brine za sve financijske i pravne poslove udruge. Nešto više o timovima, ali i iskustvu trenutnog koordinatora skupine, pročitaj u nastavku. 

Legal Team

Tim koji brine o pravnom poslovanju Udruge. Ovaj tim zaslužan je za sve ugovore, pravilnike i ostale pravne dokumente u eSTUDENTu, ali i za to da sve što se događa u Udruzi bude transparentno i u skladu sa zakonom. Legal Team umrežuje studente prava s drugim studentima prava te pravnim praktičarima. Osim sastavljanja pravnih dokumenata, tim organizira projekt Legal Week. LW je skup predavanja i radionica koje povezuju aktualne teme iz svijeta prava. 

Računovodstvo i financije

Tim koji se bavi vođenjem financija te knjiži sve račune u Udruzi. RiF kroz godinu organizira dva projekta, Financial Week i Accounting Battle. Financial Week je tjedan predavanja i radionica vezanima uz svijet ekonomije. Zbog odličnih tema i predavača, uvijek se traži stolica više. Od 2018. tim organizira i natjecanje za računovođe, Accounting Battle. Natjecanje studentima daje priliku primjene teorije na praktičnim zadacima te je to jedino natjecanje ovakvog karaktera na razini Sveučilišta. Ovaj tim nije rezerviran samo za studente ekonomije, već za sve koji znaju ili tek žele naučiti.

Nešto više o iskustvu u skupini Financije rekao je i glavni tajnik te koordinator skupine, Dino Korunić:

Član sam udruge eSTUDENT od prve godine faksa i već tada sam uvidio koliko je bitno kroz studentske dane naučiti dobar time management, steći brojne kontakte i naučiti kako teorijsko znanje naučeno na faksu primijeniti na stvarnim situacijama. Kao prošlogodišnji voditelj Legal Team stekao sam dodatno iskustvo pisanja pravnih dokumenata i obavljanja pravnih poslova. Ove godine na poziciji Glavnog tajnika uz pravne poslove koordiniram i Financijama te ću se time i direktno upoznati s tim kako brinuti o financijama jedne Udruge. Smatram da bi svaki mladi pravnik morao imati znanje iz oba područja jer su izrazito povezana te daju širu sliku o poslu kojim se namjeravam baviti.

Prijavi se! 

Prijaviti se možeš ovdje! Prijave za nove članove traju do 9. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku i Instagramu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

27. 11. 2021.

Virtualni izlet u British American Tobacco, jednu od najpoznatijih multinacionalnih kompanija

STARTER nam je organizirao prvi ovogodišnji IBRM. Saznajte što su studenti naučili o BAT-u u sljedećem članku

12. 11. 2021.

Počela je nova eSTUDENT godina!

4. studenog svečanom skupštinom na FER-u otvorili smo 18. eGODINU i priredili dobrodošlicu novim članovima

02. 11. 2021.

Save the Date: postani dio Career Speed Datinga 2021.

Do 19. studenog prijavi se na Career Speed Dating i stvori si priliku za praksu ili posao!

21. 10. 2021.

Otvorene prijave za LUMEN Business partnerska poduzeća

Prijavite svoje poduzeće na jedinstveno LUMEN Business studentsko natjecanje posvećeno rješavanju poslovnih slučajeva

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri