eStudent Logo
Cijeli DOP je TOP! Upoznaj eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje  i njihove hvalevrijedne aktivnosti

Cijeli DOP je TOP! Upoznaj eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje i njihove hvalevrijedne aktivnosti

Autor: Ivana Zupčić, 12. 05. 2022.

Cijeli DOP je TOP! Upoznaj eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje  i njihove hvalevrijedne aktivnosti  

Iz samog naziva nije teško zaključiti da je glavna uloga eSTUDENTovog tima Društveno odgovorno poslovanje (DOP) raditi za dobrobit zajednice, ali naglasak se stavlja na ulaganje u akademsku i gospodarsku zajednicu. Kroz svoja tri projekta članovi ovog tima upravo i rade na promicanju vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, a poseban naglasak stavlja se na humanitarne aktivnosti

Informacije o DOP-u iz prve ruke 

Ovom timu srodne su sve profesije jer svaka djelatnost mora utjecati i promicati društveno odgovorno poslovanje, a evo i što članovima to predstavlja: “Društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva primjenu etičkih principa na niz poslovnih praksi koje su u suvremenom poslovanju kompanije neizbježne i profitabilne  jer integriraju brigu za okoliš i društvo u sustav donošenja odluka, što kompaniju čini odgovornom i održivom.”

Neki od članova smatraju kako poduzeća svojim poslovanjem utječu na naš svakodnevni život te potiču odgovorno i održivo djelovanje koji se prelijeva na lokalnu zajednicu i životnu sredinu. Zaključili su kako je nužna edukacija zaposlenika o odgovornom djelovanju jer time poduzeća pridonose njihovu kretanju u pozitivnom pravcu.

Tri glavna projekta i njihov cilj 

Zlatni indeks zauzima prvo mjesto, a ovaj projekt organizira dodjelu nagrade za poduzeća na osnovu njihovih ulaganja i kontinuiranih doprinosa razvoju studenata u gospodarskoj zajednici. 

Uz Zlatni indeks DOP organizira  humanitarni projekt pod nazivom Kopačka solidarnosti, malonogometni turnir humanitarnog karaktera u kojemu sudjeluju nogometne ekipa sastavljene od poduzeća. Iznos prikupljenih kotizacija za turnir pritom se donira potrebitima. 

DOP Week projekt je na kojem poduzeća kroz predavanja i panele pokazuju načine na koje oni sami utječu na promicanje društveno odgovornog poslovanja. Uz promicanje vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, cilj projekta je i povezivanje studenata i poduzeća. 

Glavne prednosti ovog tima

Po čemu se DOP tim razlikuje od ostalih timova unutar eSTUDENT udruge imali smo prilike čuti od Roberta i Paule koji govore kako ih najviše obogaćuje to što svi dolaze s različitih studija i time nadopunjuju jedni druge pri suočavanju s izazovima: 

“Želja i volja za konstantnim napretkom su zvijezde vodilje sviju nas, a ono se najviše prepoznaje prilikom provedbe svakog od projekta te uzajamnim ponosom i pohvalama prilikom privođenja pojedinog projekta kraju. U timu učimo jedni od drugih, a još važnije prepoznajemo kvalitete i nas samih, koje su izronile na površinu prilikom uspješne suradnje i produktivnog okruženja.”

Kako savršeno ispuniti slobodno vrijeme dok je pauza s projektima? - Interni teambuilding

Prvim, ali ne i zadnjim internim TB-om koji je ovaj tim zajednički organizirao,  marljivi članovi su imali priliku pokazati svoje first-shooter vještine. Do kraja akademske godine plan je organizirati još tri ITB koje svi nestrpljivo priželjkuju. 

Druženje prije i poslije projekata također smatraju svojevrsnim ITB-om, jer se onda najviše upoznaju, uče, ali i podržavaju jedni druge pohvalama ili pak dobronamjernim kritikama!

Introverti postaju extroverti!

Informacija koja bi dobro došla budućim članovima DOP–a, a dobili smo je iz prve ruke jest kako je najvažnije da su svi članovi otvoreni prema isprobavanju novih stvari i upoznavanju novih ljudi te da je neophodno da odrađuju zadatke kako su prije pristupanja udruzi i obećali. 

Osim novih poznanstava i super iskustva, ono što vam DOP još nudi su znanje o tome kako komunicirati u poslovnom svijetu te odličan networking s tvrtkama u kojima se možda nekada u budućnosti i zaposlite. Pored svega navedenog, gašenje treme kod javnih nastupa jedan je od bonusa koje nudi ovaj tim!

Zaključni savjet koji sadašnji članovi tima Društveno odgovorno poslovanje imaju za buduće članove je: “Prijavi se za puno dobrih i korisnih iskustava i trenutaka! Puno ćete dati, ali ćete dvostruko dobiti natrag! Bit ćete pod sigurnim vodstvom gdje bez srama možete izražavati vaša kreativna mišljenja i nikada ne trebate imati strah od pogreške!”

Saznaj više!

Ubrzo stižu informacije i o preostalim timovima Udruge, stoga budi u toku  na našoj web stranicu ili nas jednostavno zaprati na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn. Za više informacija o radu Udruge i aktualnim projektima, pretplati se na naš newsletter, a mi ćemo se pobrinuti da te svježe informacije čekaju u mail pretincu. 

Ostale objave

28. 05. 2022.

EVENT MANAGEMENT-Organizacija ti je jača strana, voliš party i plešeš bez mana?

Provjerite tko stoji iza organiziranja najboljih događaja u Udruzi, s kojim izazovima se tim susreće i saznaj jesi li upravo ti id...

26. 05. 2022.

Razmišljaš o tetoviranju - evo što sve trebaš znati

Za malo stvari u našim životima možemo garantirati da su vječne, ali ipak postoji nešto za što sa sigurnošću možemo, a to su tetov...

16. 05. 2022.

Ljekovitost samoniklog bilja

Radionica o samoniklom ljekovitom bilju održana je u Maksimiru u sklopu projekta Zeleni eMJESEC. Polaznici radionice naučili su mn...

16. 05. 2022.

Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, rekli bi mnogi, a ono što je eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje (DOP) ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri