eStudent Logo
Business Matchmaker u opuštenoj atmosferi spojio studente s poslodavcima

Business Matchmaker u opuštenoj atmosferi spojio studente s poslodavcima

Autor: Ana Ljubičić, 06. 05. 2022.

U srijedu, 4. svibnja, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je Business Matchmaker. I ove su godine događaj zajednički organizirali Ured za savjetovanje i razvoj karijera EFZG-a te studentska udruga eSTUDENT

Projekt koji je kombinacija speed datinga i intervjua za posao omogućila je poslodavcima iz 24 poduzeća da upoznaju studente završnih godina EFZG-a i među njima pronađu savršenog radnika ili praktikanta za sebe, a studentima priliku da se pokažu u najboljem svjetlu pred uspješnim poslodavcima.

Kako je izgledao ovaj susret studenata i poslodavaca?

U prostorima EFZG-a poslodavci su imali priliku upoznati studente kroz šestominutne razgovore za posao, a potom ostaviti povratnu informaciju u za to predviđenoj aplikaciji. Studenti koji su ostavili najbolji dojam pozvani su i na duži intervju u trajanju od petnaest minuta.

Paulina Lučić, voditeljica Ureda za savjetovanje i razvoj karijera, zadovoljno je istaknula: „Posebno mi je drago da smo Business Matchmaker organizirali uživo na EFZG-u, te da su 24 poduzeća i 100 studenata imala priliku međusobno se upoznati i pronaći svoj poslovni par. Prekrasno je svake godine umrežavati poduzeća i studente te gledati kako se ostvaruju nove suradnje. Hvala svima na prilici za suradnjom!“ Lea Juraić, voditeljica organizacijskog tima STARTER iz eSTUDENTa, također je zadovoljna što je događaj prošao uspješno te dodaje: "Radi se o velikom projektu čija organizacija nije jednostavna, ali sretni smo zbog odaziva poduzeća, kao i studenata. Vremenski je sve teklo po planu i dobili smo dojam da su poduzeća i studenti zadovoljni, a još povratnih informacija čeka nas iza samog događaja."

I organizacijski tim i predstavnici poduzeća nisu skrivali oduševljenje ovogodišnjim Business Matchmakerom. Ines Oštrić iz poduzeća L’Oreal Adria s nama je podijelila oduševljenje samim konceptom događaja: "Prednost je što možemo neformalnije razgovarati sa samim studentima, vidjeti ih u kontekstu većeg broja pozicija nego što bi bilo u klasičnoj selekciji i porazgovarati s njima o njihovim interesima bez da oni imaju pritisak odluke o tome koje je područje koje njih interesira.”

Nakon intervjua

Drugačije se nisu osjećali ni studenti. Marini, studentici pete godine, posebno je drago što projekt obuhvaća sva područja ekonomije pa su prisutna razna zanimljiva poduzeća, dok Viktorija ne skriva zadovoljstvo sa pristupačnošću predstavnika poduzeća: "Svi poslodavci su bili otvoreni, pristupačni i ugodni."

Simpatije su dolazile i s druge strane stolova na kojima su se održavali razgovori, pa je tako Lucija Milas iz poduzeća LIDL oduševljena kandidatima: “Jako nam se sviđa što su studenti proaktivni, motivirani i spremni za rad. “

Čini se da je cilj Business Matchmakera uspješno ispunjen - sretno svim sklopljenim poslovnim parovima u njihovoj nadolazećoj suradnji!

Saznajte više!

Za više informacija o događaju i eSTUDENTu, posjetite naš webFacebook, InstagramLinkedln te se pretplatite na eSTUDENT newsletter.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri