eStudent Logo
Bliži se završnica LUMENa –  najvećeg studentskog natjecanja

Bliži se završnica LUMENa – najvećeg studentskog natjecanja

Autor: Ines Buljat, 25. 05. 2021.

Najveće studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENTa koje objedinjuje četiri atraktivna područja, privodi se kraju. 

U skladu s epidemiološkim mjerama, ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecanja održat će se 29. svibnja na dvije različite lokacije. U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER, održat će se LUMEN Data science koji će započeti s programom u 10 sati, a popodne, s početkom u 14 sati, održat će se LUMEN Development. U prostorima novootvorenog coworking huba Wespa Spaces, završnicu će održati preostala dva područja – LUMEN Engineering koji će započeti u 10 sati i LUMEN Business koji će završnicu održati u 14 sati. Završnicu će se moći pratiti i putem video prijenosa uživo na Facebook stranicama Data sciencea, Developmenta i Engineeringa.

LUMEN je prepoznatljivo i cijenjeno natjecanje u akademskoj zajednici, a prošle godine doživjelo je rebranding. Lansirani su novi vizualni identiteti i nova imena natjecanja, pa je tako je Case Study Competition postao LUMEN Business, App Start Contest LUMEN Development, Elektroboj LUMEN Engineering, a Mozgalo LUMEN Data science. Svako područje funkcionira kao zasebno natjecanje u sklopu platforme kojemu je cilj pružiti studentima što više znanja i vještina koje ne mogu dobiti na fakultetu. U sklopu natjecanja, održavaju se zajednička predavanja i radionice.

LUMEN Business

U sklopu LUMEN Businessa natječu se timovi studenata koji rade na rješavanju poslovnih slučajeva zadanih od strane partnerskih poduzeća. Ovogodišnji partneri natjecanja su: British American Tobacco, L'Oréal Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English.

LUMEN Data science

LUMEN Data science je studentsko natjecanje koje studente potiče na analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku. Partnerska poduzeća na projektu su, osim premium partnera Atomic Intelligence, Tokić, Megatrend, Koios, Bonsai, Axilis, Robotiq.ai i Jane Street.

LUMEN Development

LUMEN Development  je edukativno studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija . Partnerska poduzeća natjecanja su: Plava tvornica, PhishAR, Undabot, Infinum, Asseco SEE, Ars Futura, AVL, FIVE, Enterwell, Cinnamon Agency i Rimac Automobili.

LUMEN Engineering

Radi se o natjecanju u izradi praktičnog idejnog rješenja u području elektrotehnike u kojem studenti imaju priliku okušati se u svijetu inovacija. Glavni partneri LUMEN Engineeringa su: Končar, Rimac, Xylon, Globallogic i Inetec.

Svrha svih LUMEN natjecanja je da studenti pokažu svoja znanja, kreativnost i da se povežu s renomiranim poduzećima te tako stvore potencijalne poslovne prilike. Organizatori i partneri natjecanja su za najbolje natjecatelje pripremili impresivne novčane nagrade

Pozivamo vas da pratite završnicu natjecanja i podržite hrabre LUMENe koji su se odvažili, prijavili i prihvatili ovaj intelektualni izazov! 

Više informacija o LUMEN natjecanjima možete pronaći na službenoj web i Facebook stranici. Ako želite saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim natjecanjima, posjetite web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn. Kako bi uvijek bili u toku s vijestima iz studentskog svijeta, pretplatite se na naš newsletter!

Ostale objave

23. 09. 2021.

Proširi vidike i izaberi eSTUDENT - počinju prijave za novu akademsku godinu

Početak akademske godine opasno je pred vratima, a to znači samo jedna stvar. Od danas su otvoreno i prijave za novu eSTUDENT godi...

21. 09. 2021.

Dobrobit sudjelovanja u studentskim udrugama

Početak nove akademske godine sa sobom nosi i regrutacije za brojne studentske udruge. U nastavku slijede sve dobrobiti sudjelovan...

17. 09. 2021.

Motivacija za početak nove akademske godine

eSTUDENT je za tebe pripremio nekoliko savjeta za što uspješniju akademsku godinu pred nama

07. 09. 2021.

Otvorenje prijava poduzeća za Career Speed Dating 2021.

Od 6. do 24.9. poduzeća se mogu prijaviti za Career Speed Dating i među studentima pronaći potencijalne zaposlenike i praktikante ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri