eStudent Logo
Bliži se završnica LUMENa –  najvećeg studentskog natjecanja

Bliži se završnica LUMENa – najvećeg studentskog natjecanja

Autor: Ines Buljat, 25. 05. 2021.

Najveće studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENTa koje objedinjuje četiri atraktivna područja, privodi se kraju. 

U skladu s epidemiološkim mjerama, ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecanja održat će se 29. svibnja na dvije različite lokacije. U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER, održat će se LUMEN Data science koji će započeti s programom u 10 sati, a popodne, s početkom u 14 sati, održat će se LUMEN Development. U prostorima novootvorenog coworking huba Wespa Spaces, završnicu će održati preostala dva područja – LUMEN Engineering koji će započeti u 10 sati i LUMEN Business koji će završnicu održati u 14 sati. Završnicu će se moći pratiti i putem video prijenosa uživo na Facebook stranicama Data sciencea, Developmenta i Engineeringa.

LUMEN je prepoznatljivo i cijenjeno natjecanje u akademskoj zajednici, a prošle godine doživjelo je rebranding. Lansirani su novi vizualni identiteti i nova imena natjecanja, pa je tako je Case Study Competition postao LUMEN Business, App Start Contest LUMEN Development, Elektroboj LUMEN Engineering, a Mozgalo LUMEN Data science. Svako područje funkcionira kao zasebno natjecanje u sklopu platforme kojemu je cilj pružiti studentima što više znanja i vještina koje ne mogu dobiti na fakultetu. U sklopu natjecanja, održavaju se zajednička predavanja i radionice.

LUMEN Business

U sklopu LUMEN Businessa natječu se timovi studenata koji rade na rješavanju poslovnih slučajeva zadanih od strane partnerskih poduzeća. Ovogodišnji partneri natjecanja su: British American Tobacco, L'Oréal Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English.

LUMEN Data science

LUMEN Data science je studentsko natjecanje koje studente potiče na analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku. Partnerska poduzeća na projektu su, osim premium partnera Atomic Intelligence, Tokić, Megatrend, Koios, Bonsai, Axilis, Robotiq.ai i Jane Street.

LUMEN Development

LUMEN Development  je edukativno studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija . Partnerska poduzeća natjecanja su: Plava tvornica, PhishAR, Undabot, Infinum, Asseco SEE, Ars Futura, AVL, FIVE, Enterwell, Cinnamon Agency i Rimac Automobili.

LUMEN Engineering

Radi se o natjecanju u izradi praktičnog idejnog rješenja u području elektrotehnike u kojem studenti imaju priliku okušati se u svijetu inovacija. Glavni partneri LUMEN Engineeringa su: Končar, Rimac, Xylon, Globallogic i Inetec.

Svrha svih LUMEN natjecanja je da studenti pokažu svoja znanja, kreativnost i da se povežu s renomiranim poduzećima te tako stvore potencijalne poslovne prilike. Organizatori i partneri natjecanja su za najbolje natjecatelje pripremili impresivne novčane nagrade

Pozivamo vas da pratite završnicu natjecanja i podržite hrabre LUMENe koji su se odvažili, prijavili i prihvatili ovaj intelektualni izazov! 

Više informacija o LUMEN natjecanjima možete pronaći na službenoj web i Facebook stranici. Ako želite saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim natjecanjima, posjetite web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn. Kako bi uvijek bili u toku s vijestima iz studentskog svijeta, pretplatite se na naš newsletter!

Ostale objave

10. 06. 2021.

Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Hrvatskoj

Kako je raditi u softverskoj kompaniji koja uspjeh ne mjeri brojem proizvoda već godinama uspješnih partnerstava, otkrili su nam z...

09. 06. 2021.

Njega tijela – tebi na dlanu

Upoznaj tri domaća proizvođača prirodne kozmetike koji će promijeniti tvoju beauty rutinu.

07. 06. 2021.

Drugi razgovor Network of STEM: “Faks je temelj i osnova za ovaj posao, ali odlične pojedince izdvaja rad na sebi i vanjskim projektima vezanim za struku”

Prvo izdanje Network of STEM projekta iza nas je. Saznajte više o tome kako se izdvojiti u masi koja se trenutno želi baviti poslo...

07. 06. 2021.

Održiva moda – novi trend ili budućnost tekstilne industrije?

Ivana Biočina, osnivačica i voditeljica IOM-a održala je 28. svibnja online predavanje na temu „Održiva moda“.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri