eStudent Logo
Bez problema barataš podacima, a analitika i statistika su ti u malome prstu? Data te čeka!

Bez problema barataš podacima, a analitika i statistika su ti u malome prstu? Data te čeka!

Autor: Klara Borda , 25. 02. 2020.

U sklopu LUMENa, najvećeg studentskog edukativnog natjecanja u regiji, udruga eSTUDENT organizira LUMEN Data Science, natjecanje namijenjeno studentima koji žele izbrusiti svoje znanje vezano za analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku. Prijave su otvorene od 2. do 13. ožujka, a mogu se prijaviti timovi s dva do četiri člana. Temu ovogodišnjeg natjecanja moći ćete saznati na svečanom otvorenju 2. ožujka u 17:30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U sklopu otvorenja organizirana je i panel rasprava pod nazivom “Data. Data Everywhere”. Daljnje informacije o otvorenju bit će dostupne na Facebooku. 

Upoznaj Datu!

Data Science, nasljednik prošlogodišnjeg Mozgala, uz Engineering, Development i Business jedno je od četiri područja natjecanja LUMEN. eSTUDENT ga provodi u partnerstvu s vodećim poduzećima u toj sferi i potporom akademske zajednice koja je aktivno uključena u organizaciju projekta. Studenti će sudjelovanjem u radionicama imati priliku izravno se povezati s poduzećima koja će im pružiti podršku u vidu edukacije i mentorstva, ali i primijeniti stečena znanja na konkretnim poslovnim slučajevima. Glavni cilj natjecanja stjecanje je praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike, ali i usvajanje važnih vještina poput poslovnog komuniciranja i kreativnog rješavanja problema. Natjecanje ulaznica je za stvarni svijet data sciencea, poručuje Sašo Petrovčić, voditelj projekta.

Finalisti Projekta mogu znatno povećati svoj studentski budžet jer su partnerska poduzeća odlučila istaknute sudionike projekta s najboljim projektnim rješenjima nagraditi novčanim nagradama. Pobjednici osvojit će petnaest tisuća drugo mjesto deset tisuća, a treće pet tisuća kuna! Također, finalisti koji najbolje prezentiraju svoju ideju na završnici osvojit će dodatnih tisuću kuna.

Što još čekaš?

Ako te zanima data science i želiš se praktično okušati u stvarnom poslovnom svijetu, a uz to i dobro zaraditi, dođi na otvorenje Projekta 2.ožujka na FER-u!  Za više informacija o LUMEN-u posjeti službenu web stranicu eSTUDENTa, naš Facebook ili se prijavi na newsletter. Očekujemo te! 

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri