eStudent Logo
Axilis održao radionicu u sklopu LUMEN Development natjecanja „Build the right way”

Axilis održao radionicu u sklopu LUMEN Development natjecanja „Build the right way”

Autor: Dora Badurina, 30. 04. 2022.

U sklopu natjecanja LUMEN Developmenta održana je druga radionica pod vodstvom Mihovila Ilakovca, softverskog inženjera u Axilisu. Kako i sam naziv radionice glasi, stručnjaci iz Axilisa savjetovali su sudionike o svemu što je potrebno za uspješno pokretanje i ostvarivanje ideje.

Axilis kao tvrtka specijalizirana za razvoj web i mobilnih softverskih rješenja za klijente, sudionicima je približila važne koncepte potrebne pri realizaciji ideja, a to su najprije ušteda vremena i novaca. Uz to naglasili su važnost testiranja ideje, a to se može postići jednostavnim razgovorom s ljudima u kojima dobivamo vrlo korisne povratne informacije ima li naša ideja potencijalni uspjeh.

Radionica je bila koncipirana kroz interaktivne zadatke, prvi od njih bio je osmisliti ideju za pokretanje start-upa, razraditi hipoteze, odrediti kriterije za uspješnost ideje te analizirati potrebe potencijalnih potrošača.

Sljedeći zadatak bio je predstaviti ideju bez direktnog predstavljanja o kojoj se ideji točno radi. Ovim je zadatkom bilo osmišljeno dobiti uvid o životima ljudi, njihovim potrebama te saznati koje bi se od naših ideja mogla ostvariti u budućnosti. 

Opuštena atmosfera, piće i hrana upotpunili su ovu zanimljivu i korisnu radionicu. Natjecatelji LUMEN Developmenta imali su priliku još dodatno promisliti o svojim razrađenim idejama i iskoristiti savjete koje su dobili u Axilisu.

Želiš li saznati više informacija o natjecanju i sljedećim radionicama ili samoj Udruzi, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri