kopačka solidarnosti

Kopačka solidarnosti, dvodnevni malonogometni turnir kojeg organizira udruga eSTUDENT ove godine održat će se 27. i 28. travnja s početkom u 9 sati u dvorani centra Vinko Bek. Svake je godine cilj ovog turnira  skupljenim sredstvima omogućiti nekoj odgojno obrazovnoj ustanovi potrebne donacije kako bi njihovi štićenici mogli dobiti potrebnu skrb i obrazovanje, odnosno kroz sportske aktivnosti ukazati na potrebe djece i mladih u društvu i tako poboljšati kvalitetu obrazovanja kako bi svaka osoba imala mogućnost ostvariti svoje potencijale.

Kopačka solidarnosti održat će se devetu godinu zaredom, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena Centru za slijepe i slabovidne “Vinko Bek”. Tako će svojim sudjelovanjem u sklopu turnira studenti i poduzeća, uz puno zabave i druženja, prikupiti novčana sredstva kojima omogućuju kupovinu potrebne didaktičke opreme za slijepu djecu i odrasle s kojom se mogu lakše naučiti snalaziti u prostoru te prilagoditi se životu u svojoj okolini.

Želja je svim sudionicima pružiti zabavan i opušten vikend na kojem se mogu odmoriti od radnog tjedna te da svi zajedno u humanitarnom ozračju, potaknuti na rekreaciju, uživaju u sportskim aktivnostima.

Ove godine na turniru sudjeluje najveći broj sudionika do sad – 12 poduzeća i dvije udruge. Turnir, međutim, nije rezerviran samo za igrače te se pozivaju svi da doniraju svoj vikend u dobrotvorne svrhe i dođu podržati ovu humanitarnu akciju.

Dodatne informacije o Kopačkoj solidarnosti i kako se pridružiti humanitarnoj akciji možete saznati posjetite li službenu stranicu ili Facebook događaj.

Marija Jurić