Intervju Davorin Vukelić: “Više aktivnosti znači više uspjeha”

 

Davorin Vukelić diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a trenutno je zaposlen u tvrtki Crossing Technologies kao Big Data Specialist. U petak, 26.2.2016., na FER-u će gostovati na trećem predavanju “Lambda arhitektura”, u sklopu grupe Data Science Croatia. U sklopu inicijative Mozgalo, podijelio je s nama svoje mišljenje o prednostima koje ta inicijativa donosi studentima te o stanju Big Data područja iz vlastitih iskustava. Više pročitajte na linku.

 

 

 

Intervju Mirjana Pejić-Bach: “Područje velikih podataka „ne laže“ – tu vrijedite upravo onoliko koliko znate!”

Dan fakulteta EFZG 01_12_14 094Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka s ciljem promicanja edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Koliko je tematika kojom se bavi natjecanje Mozgalo privlačna i ekonomistima, iz prve nam ruke govori profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dr. sc. Mirjana Pejić-Bach. Više pročitajte na linku.

 

 

Intervju Kampanjci: “Ni u jednom trenutku nitko od nas nije pomislio da bismo mogli pobijediti”

kampanjciIako se nitko od njih prije nije bavio ničim vezanim za tematiku Mozgala, to ih nije spriječilo da na prošlogodišnjem natjecanju odnesu pobjedu i glavnu nagradu od 15 000 kn. Elio, Andrijana, Filip i Toni, ili kako su sami sebe nazvali – Kampanjci – podijelili su s nama svoja iskustva s natjecanja, što ih je motiviralo da idu do kraja te koji su im planovi poslije fakulteta vezani uz tematiku Mozgala. Ukoliko ste propustili uvodno predavanje na svečanom otvorenju natjecanja, na linku pročitajte sve što trebate znati iz prve ruke!

 

Intervju Živko Krstić: “Mozgalo je hvale vrijedna inicijativa koja pomaže u promociji znanosti”

zivko

Živko Krstić diplomirao je informatički menadžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a danas radi kao podatkovni znanstvenik u tvrki Crossing technologies Ltd. Član je inicijative Data Science Croatia, a u sklopu projekta Mozgalo, s nama je podijelio iskustva i dojmove koje jedan ekonomist može steći na ovome području te otkrio što misli o samom Mozgalu. Više pročitajte na linku.