1. mjesto

 

Trotjedna ljetna praksa u jednom od partnerskih ureda

 

Dubrovnik Summer School projekt je koji se već 12. godinu zaredom održava u Dubrovniku, spajajući strane i domaće studente koji razvijaju svoje vještine i sposobnosti kroz zanimljive radionice i predavanja.

Svaki dan mentori prate njihove interakcije te ih na kraju ocjenjuju. Svaki sudionik po završetku projekta prima certifikat s personaliziranim bodovima i karakteristikama, a najbolji osvajaju i nagrade.

Kroz 7 dana razvit ćete svoje komunikacijske vještine i ideje te ćete naučiti implementirati pravo u business i sve to na engleskom jeziku.

 

2. mjesto

 

Hrvatska udruga za mirenje – osnovna obuka za izmiritelja
 

Osnovna obuka traje ukupno 40 sati (20 sati teorijskog rada, 10 sati praktičnog rada i 10 sati iskustvenog rada) i održava se u grupi od najmanje 15 polaznika. Za vrijeme obuke koriste se različite nastavne metode kako bi se polaznici upoznali s alternativnim načinima rješavanja sporova, mirenjem i njegovim osnovnim načelima, ciljevima i stilovima, prednostima mirenja za stranke u sporu, pravnim okvirom mirenja u Hrvatskoj i EU, mirenjem u sudovima i izvan njih te brojnim drugim aspektima.

U skladu s Pravilnikom o registru izmiritelja i standardima za akreditiranje institucija za mirenje i izmiritelja („Narodne novine“ broj 13/2010) te suglasnosti Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, Hrvatska udruga za mirenje (HUM) će svakom od polaznika/ca koji je uspješno završio 40-satnuobuku, izdati CERTIFIKAT kojim se potvrđuje da je s uspjehom završila/o osnovnu obuku za izmiritelje.

Svi certificirani izmiritelji s danom izdavanja certifikata stječu pravo na upis u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske.

 

Najbolji pisani podnesak

Narodne novine – set knjiga pravne tematike

 

Najbolji govornik

Leksikografski zavod Miroslav Krleža – Pravni leksikon