1. Što je Smartup ?

Smartup je studentsko startup natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju svoje poslovne ideje s ciljem pokretanja vlastitog poduzeća. Cilj natjecanja je povezati studente koji imaju poslovnu ideju s mentorima i investitorima koji će svojim iskustvom i savjetima pomoći studentima u realizaciji te ideje.

 

2. Koja je razlika između Smartupa i Business Plan Contesta ?

Smartup, iako je formalno nasljednik Business Plan Contest­-a, uvelike se razlikuje od BPC-a. Smartup je natjecanje koje uči studente razvoju i realizaciji njihove poslovne ideje do uspješnog poduzeća, dok je kod BPC-a bio slučaj da se razvoj ideje i njezina razrada prezentirala u obliku poslovnog plana.

 

 3. Što je Lean Startup ?

Lean Startup je pokret započet od strane Erica Riesa s ciljem transformacije načina izrade i lansiranja novih proizvoda. Zadaća startupa je da pomogne poduzetnicima da pronađu odgovore na nepoznanice što ranije u projektu te usmjere investicije na ono što je korisnicima uistinu značajno, te tako povećati šansu za uspjeh. Poduzetnik razvija novi proizvod i pokušava ga približiti svojim korisnicima. Fiksni poslovni plan kao što je dosad bio slučaj više ne postoji. Poduzetnik sluša svoje korisnike i u skladu s feedbackom mijenja proizvod kroz vrijeme u potrebnom smjeru.  Prvo treba naučiti što više o svojim korisnicima, nakon toga i mjeriti kako oni reagiraju na naš proizvod te s time naučiti kako kreirati proizvod točno po mjeri korisnika. Dakle, osnovna stvar je testiranje svih vaših pretpostavki koje imate na korisnicima. Za više informacija posjetite „http://theleanstartup.com/“.

 

 4. Tko se sve može prijaviti ?

Ciljana skupina Smartupa su svi studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) koji namjeravaju razviti svoju poslovnu ideju.

 

 5. Kako i kada se mogu prijaviti ?

Način prijave je sljedeći: izvršava se putem on-line prijave tako da ispunite obrazac za prijavu na početnoj stranici weba. Možete se prijaviti od 27.2.2017 – 12.3.2017. godine.

 

 6. Koje su nagrade ?

Najuspješnije očekuju novčane i nenovčane nagrade te ulazak u inkubatorske programe. Studente očekuje primamljiv nagradni font, a nenovčane su mentoriranje i edukacija od strane vrhunskih stručnjaka i poduzetnika kao i stjecanje praktičnih znanja i vještina za pokretanje poduzeća.

 

7. Kada se održavaju predavanja i radionice?

Radionice kreću održavati nakon završetka prijava. Tijekom samog natjecanja održat će se pet radionica i mentoriranje u periodu od 16.4.2017–14.5.2017. O svakoj radionici ćete dodatno biti obaviješteni putem e-maila.

 

 8. Jesu li dolasci na predavanja i radionice obavezni?

Dolasci na predavanja i radionice nisu obavezni, ali će Vam uvelike pomoći pripremiti finalni plan kako biste u potpunosti razvili svoju ideju te u konačnici pobijedili na natjecanju.

 

 9. Koliko ljudi može biti u timu?

U timu mogu biti dvije do pet osoba.

 

 10. Kome se mogu obratiti za više informacija?

Slobodno se obratite organizacijskom timu putem kontakt forme, Facebooka ili uživo na štandovima.