CSC_1

 

U četvrtak, 25. svibnja, u Kazalištu Gavella održala se 13. po redu završnica Case Study Competitiona (CSC), vodećeg regionalnog studentskog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, organiziranog od strane eSTUDENTa.

Trud koji su uložili svi sudionici natjecanja, od CSC tima i njihovih voditelja Ive Kovačić i Matije Krajačića, predstavnika 11 renomiranih poduzeća koja su ponudila svoje slučajeve do natjecatelja, konačno je došao do trenutka koji su svi željno iščekivali – proglašenja pobjednika. Matija, koji je i prošle godine bio dio CSC tima, komentirao je: „Cjelokupna organizacija prošla je u najboljem redu, bilo je malo stresa i nervoze prije početka završnice, ali sam iznimno ponosan na sav trud koji su svi uložili. Organizacija je ove, kao i prošle, godine bila na visokom nivou.“

Na završnici su proglašeni pobjednicima oni timovi koji su najviše impresionirali poduzeća svojim kreativnim i inovativnim idejama, ali i prezentacijom istih. Na natjecanju je sudjelovalo 360 timova, odnosno oko 1500 studenata, dok se u finalu natjecalo između 5 do 10 timova za svako poduzeće. Nagrađena su po tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja: 10.000 kuna za prvo mjesto 5.000 kuna za drugo mjesto te 3.000 kuna za treće mjesto. Osim novčane nagrade za pobjednike, svi  sudionici natjecanja dobili su i priliku povezati se s poduzećima iz različitih sektora djelatnosti kao potencijalnim poslodavcima.

Završnicu je otvorio dekan Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, nakon kojeg se publici obratio i prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, začetnik ideje natjecanja CSC, te rekao kako natjecanje smatra kao svoje najstarije dijete i da je iznimno zadovoljan njegovim razvojem i postignutom visokom razinom kvalitete natjecanja.

 

Prva mjesta osvojili su sljedeći timovi:

 1.     Adacta – Mirna Nikolašević, Ivana Vrdoljak, Valentina Hrgovčić, Kristijan Jakopović
 2.     Carlsberg Croatia (PAN) – Leona Bortas, Ina Nikolić i Marina Dominiković
 3.     Hrvatski Telekom – Luka Marić, Matija Sekulić, Nikola Miličić i Lucija Grubišić
 4.     INA – Franka Kelava, Ivona Kalinić, Franka Klekar, Klara Klapač
 5.     L’Oreal Adria – Filip Šmalcelj i Ana Monika Šmalcelj
 6.     Pliva – Marin Simić, Marija Škrlec, Lucija Šćur
 7.     Privredna banka Zagreb – Tibor Pavić, Mihaela Matić, Andro Bunić, Jakov Bajić
 8.     Reebok (adidas Croatia) – Lucija Drača i Karla Knežević
 9.    Samsung Electronics Adriatic – Nikola Greb, Barbara Sabo, Robi Špoljarić, Sabina Lojen
 10.  Zagrebačka banka –  Ivana Vrdoljak, Martina Martinić
 11.  Zagrebačka pivovara – Ivan Josipović, Kristijan Keleminić

 

Za nastavak ugodne atmosfere odgovoran je raznovrsni zabavni program sadržan od  raznih plesnih, pjevačkih i komičarskih nastupa. Nakon proglašenja pobjednika, u opuštenoj atmosferi uz “iće i piće”, Tibor Pavić, jedan od osvajatelja prvog mjesta je izjavio: „Nismo očekivali pobjedu, ali smo na svome slučaju uistinu radili kontinuirano i uložili puno vremena sve do samoga kraja, samostalno i bez pomoći, a komentari predstavnika poduzeća su bili i više nego pozitivni te su izjavili kako je odluka za naše prvo mjesto bila jednoglasna.“

 

Marija Magdalena Slović