Na predavanju saznaj sve o izazovima razvoja, testiranja i validacije pametnih video kamera za autonomna vozila

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, Gordan Galić iz tvrtke Xylon održat će predavanje na temu računalnog vida u autonomnim vozilima 16. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A201 u 16:00 sati.

Na predavanju će svim zainteresiranim pokazati kako napredni automobilski sustavi za pomoć vozaču i automatiziranu vožnju sve više koriste video kamere za prepoznavanje okoline vozila i donošenje odluka u vožnji budući da će autonomni automobili koristiti više od deset kamera visoke rezolucije koje koriste umjetnu inteligenciju za obradu, testiranje i validaciju prikupljenih podataka i rezultata. Svi zainteresirani  će dobiti uvid u trenutne trendove u razvoju naprednih automobilskih sustava, uporabi video kamera u autonomnim vozilima, te se upoznati s automobilskim komunikacijskim standardima za prijenos multimedijskih podataka, a osim toga predstavit će se Xylonova platforma za prikupljanje i reprodukciju testnih podatka, te će saznati kako razvojni i testni timovi diljem svijeta provjeravaju funkcioniranje pametnih automobilskih kamera u različitim prometnim situacijama i vremenskim uvjetima.

Elektroboj je jedinstveno studentsko natjecanje u izradi rješenja u području elektrotehnike, a cilj natjecanja je promoviranje i poticanje studenata da svoje ideje i maštovitost realiziraju na pravom projektu. Za više informacija o natjecanju, posjetite našu Facebook stranicu.

Vinko Rajič