IMG_0499-min

Nakon održanih radionica i predavanja, došao je kraj ovogodišnjem izdanju Mozgala. Završnica natjecanja održala se u City Plazi, a uvodnu je riječ održala predsjednica udruge eSTUDENT, Martina Radanović. Osim nje, zahvalu svim sudionicima i partnerima natjecanja uputila je i voditeljica projekta Andrea Stanić. Nakon toga, natjecatelji su prezentirali svoja rješenja pred stručnim žirijem sastavljenog od partnera natjecanja koji ih je zatim bodovao. Nagradne zadatke postavili su zlatni partneri natjecanja – tvrtke Microblink i ReversingLabs s nazivima Robust ML Challenge i Detecting Packed Executable Files. Osim za rješenja zadataka, ovaj put studenti su se natjecali i u izradi najbolje prezentacije koja je dodatno nagrađena. Nakon što su svi timovi izložili svoja rješenja i odgovorili na pitanja žirija, slijedio je kratki predah uz glazbu i druženje nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika. Najbolje rješenje za zadatak ReversingLabsa imao je tim GMO Lazo te osvojio prvu nagradu, dok je drugo mjesto pripalo NewTeamu, a treća nagrada timu Laganica. Na zadatku Microblinka najbolji tim bio je EuroNeuro koji je ujedno osvojio i nagradu za najbolju prezentaciju. Drugu nagradu dobio je tim 2 men 1 shell, a treće mjesto osvojio je Analysis Paralysis. Kakav je put do pobjede, rekao je član pobjedničkoga tima EuroNeuro.

“Bilo je iznimno zanimljivo i zahtjevno, puno smo radili i štošta smo probali kako bismo došli do rješenja. Konzultacije su nam jako pomogle jer su nas navodile na put kojime trebamo ići.”

IMG_0564 (2)-min

Studenti su na ovome natjecanju imali priliku saznati koliko su dobri u onome što uče u obliku direktnog feedbacka, ali i predstaviti svoja rješenja i sebe kao buduće profesionalce u svome području. Natjecatelji su spremno odgovarali na pitanja o tome kako su došli do rješenja i pokazali koliko su truda uložili u rješavanje zadataka što je predstavnicima tvrtki pokazalo na koji način razmišljaju potencijalni budući zaposlenici.

“Drago mi je vidjeti da su studenti ušli u jedno nepoznato područje kako bi našli rješenje na zadatke. Bilo je teško odabrati finaliste, ali i pobjednike jer su sve prezentacije bile izuzetno zanimljive. Vrlo rado bih nastavio sa svima njima raditi, a nadam se da je i njima bilo zabavno te da su zadovoljni onim što su napravili.” rekao je predstavnik ReversingLabsa, Fran  Jurišić.

Natjecatelji su putem konzultacija i predavanja sami odabirali put kojim će doći do rješenja što ovo natjecanje čini odličnom prilikom za širenje i utvrđivanje studentske kreativnosti i originalnosti. Što o trudu finalista i natjecanju misli zlatni partner Microblink rekao je predstavnik Matija Ilijaš:

“Jako smo zadovoljni finalistima i pobjednicima. Velik je izazov napraviti problem koji nije prelak ni pretežak i po rezultatima se vidi da natjecatelji znaju inovativno razmišljati i da imaju sposobnost procijeniti primjenju znanja u industriji. Cijelo natjecanje je bilo super.”

Osim uspješno završenog natjecanja, ove godine postoji još jedan razlog za slavlje. Mozgalo slavi svoju petu godinu održavanja natjecanja pa je tom prigodom nakon završnice organiziran rođendanski party u Biker Beer Factoryu za sve sudionike i partnere projekta.

Sara Radaković