Mozgalo_zavrsnica_12_6_2019 (189 of 210)

U srijedu, 12. lipnja 2019. održana je velika završnica studentskog natjecanja Mozgalo u Plaza Event Centru s početkom u 17 sati. Na velikoj završnici svoja rješenja predstavilo je šest timova finalista, a pobjedu, 14 tisuća kuna i vrijedne nagrade zlatnog partnera ADACTA-e odnio je tim BiotechRi!

Na početku završnice je finaliste, cijenjeni žiri i sve prisutne pozdravila predsjednica Barbara Ćosić te naglasila kako je ponosna na Mozgalo kao natjecanje i na tim koji ga organizira. Svaki je tim potom imao deset minuta za predstavljanje svoga rješenja te vrijeme za pitanja žirija i dodatna objašnjenja. Žiri iz ADACTA-e, A1 Hrvatska, Megatrenda, Microblinka, NEOS-a i ReversingLabsa pobjednicima je proglasio tim BiotechRi. Njihovo je rješenje bilo vrlo kvalitetno, a prezentacija izrazito profesionalna – svoje su rješenje prezentirali videom, te odgovorili na sve upite preko Google Hangouts-a.

Drugoplasirani tim bio je Pessoe koji je osvojio 10 000 kuna i nagradu za najbolju prezentaciju. Treće mjesto pripalo je timu Pet Matematičara, dok su četvrti bili tim Big Whales, peti tim KKF te šesti tim Outliers. Predstavnik zlatnog partnera ADACTA-e Milan Listeš čestitao je udruzi na uspješnoj organizaciji te zahvalio i RB Hrvatska na podacima za ovogodišnji zadatak, dok je voditeljica organizacijskog tima Anamarija Čavka čestitala svim hrabrim natjecateljima koji su predali izvrsna rješenja i ušli u finale te posebno zahvalila poduzećima i predavačima koji su vodili ovogodišnje radionice. Naglasila je kako su odlučile nijanse i kako se nada da će sve nagrade biti potvrda i poticaj za nastavak stjecanja znanja i vještina u podatkovnoj znanosti. Nakon završnice, održano je i druženje s partnerima i finalistima u Caffe Baru & Night Clubu FERAX.

Čestitamo pobjednicima, ali i svim natjecateljima koji su hrabro zakoračili u svijet podatkovne znanosti i odlučili se pronaći kreativna rješenja stvarnih problema. Želimo im puno sreće u daljnjem radu te se nadamo kako je ovo natjecanje bilo dobro iskustvo i odličan poticaj za buduće pothvate s podatkovnom znanošću!

Marija Bobinski