IMG-20170502-WA0000

 

U Zagrebu, 6. i 7. svibnja 2017. godine tim Društveno odgovornog poslovanja udruge eSTUDENT organizira sedmi po redu humanitarni malonogometni turnir „Kopačka solidarnosti“. Ove godine turnir se održava u Boćarskom domu na adresi Prisavlje 2 s predviđenim početkom u subotu i završetkom u nedjelju u popodnevnim satima. U subotu, 6. svibnja, s početkom u 9 sati ujutro održat će se čak devet utakmica u simboličnom trajanju od 30 minuta u kojoj će zaigrati studenti i ekipe poznatih poduzeća, a u nedjelju 7. svibnja, održat će se i dva polufinala, također s početkom u 9 sati. U nedjelju će zaigrati i tri ženske nogometne ekipe nakon čega je predviđeno finale, a na samom kraju i dodjela medalja u kasnim popodnevnim satima.

 

Malonogometni turnir „Kopačka solidarnosti“ kao projekt udruge eSTUDENT održava se već sedmu godinu za redom te je namijenjen prikupljanju sredstava za obrazovanje i razvoj djece i mladih. U sklopu turnira studenti raznih udruga i organizacija poput eSTUDENTA, Aieseca, Hrvatske akademske zajednice i Financijskog kluba odmjeravaju svoje nogometne vještine naspram ekipa poduzeća poput Zagrebačke banke, Adacte, INA-e, PwC-a i Infinuma. Ove godine studenti i poduzeća u sklopu turnira zajedničkim snagama žele prikupiti sredstva koja bi omogućila kupovinu potrebnih materijala za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj”. Ovaj centar namijenjen je rehabilitaciji, odgoju i obrazovanju  djece s komunikacijskim poteškoćama te djece i mladeži oštećenog sluha i govora, a upravo im ova ustanova pomaže da se razviju kao neovisne osobe kojima poteškoće u govoru i sluhu neće biti prepreka u životu. Ovaj turnir također je i zabavan sportski događaj koji želi privući što više ljubitelja nogometa, pogotovo mladih studenata, da podrže i bodre ekipe s tribina te uljepšaju ovaj događaj svojim entuzijazmom.

 

Tim za Društveno odgovorno poslovanje udruge eSTUDENT ili Angels provodi niz projekata tijekom cijele akademske godine čiji je cilj potaknuti društvo, a pogotovo mlade studente, na veću humanitarnost i brigu za druge. Njihovi projekti služe boljem povezivanju studenata, razvoju međusobne komunikacije i stjecanju iskustva, kao i podizanju svijesti o onima koji trebaju našu pomoć i podršku.

 

Filipa Musinov