motivacijsko predavanej mozgalo

U srijedu, 18. siječnja 2017. godine, u 19:15 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, u dvorani B2, održat će se motivacijsko predavanje Živka Krstića o razvoju i primjeni Big Data znanosti. Ovo predavanje odvija se u sklopu ovogodišnjeg Mozgala – studentskog natjecanja u izradi Big Data rješenja.

Big Data znanost je jedno od najatraktivnijih područja 21. stoljeća, a podrazumijeva otkrivanje korisnog znanja i informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka, pri čemu se koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Živko Krstić je podatkovni znanstvenik u Crossing Technologie Ltd. i organizator Meetupa Data Science Croatia, a diplomirao je informatički menadžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Krstić će odgovoriti na pitanja: Što je Big Data? Koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike? Gdje se uopće koristi Big Data i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom Panama Papers?

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od 2 do 4 osobe.

Organizator ovog motivacijskog predavanja i Mozgala je eSTUDENT – studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udruga ima oko 300 članova, a organizira više od 20 projekata u kojima sudjeluju studenti iz cijele Hrvatske, ali i regije.

Službeni Facebook događaj:  Facebook link

Marin Adrić