Five.svg

Na Dan žena, 8. ožujka eSTUDENT je organizirao Izlet na buduće radno mjesto u tvrtku Five. Five je jedna od najpoznatijih tvrtki koja stvara mobilne aplikacije. Osim u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Beogradu, imaju sjedište i u New Yorku.

Zaposlenici Fivea; Andrea Ćufalić, Ana Beverin, Nada Kaurin Knežević i Perica Levatić prezentirali su ono što rade i kako rade pred tridesetak studenata. Prvo su studentima pojasnili kako izgleda svaki od pojedinih odjela, što sve u Five-u radi jedan developer, te kako izgleda radni dan project managera i koje sve aktivnosti on ispunjava. Objasnili su nam što znači biti u timu dizajnera koji rade za velike američke klijente te su otkrili i specifičnosti rada u marketingu hrvatskog Fivea. Na samom kraju studenti su dobili priliku pitati sve što ih zanima, a pitanja su većinom bila kako postati dijelom tima Fivea te zašto su upornost i ustrajan rad često važniji faktori uspjeha u nekom poslu od fakulteta koji smo završili.

Studentica Marija Mrvelj s nama je podijelila svoje dojmove: “Moram priznati da nisam puno znala o Fiveu. No, nakon Izleta saznala sam toliko toga i ostala oduševljena cjelokupnom atmosferom. Posebno bih pohvalila sve radnike koji su nam prezentirali ono čime se bave i sve to na tako zanimljiv i opušten način. Osim toga, ostavili su nam prostora za postavljanje pitanja na koja su rado odgovarali. I za kraj ću reći kako Five zaista izgleda kao poželjno buduće radno mjesto.”

Ovim putem željeli bismo još jednom zahvaliti svim zaposlenicima Fivea koji su sudjelovali u ovom IBRM na gostoprimstvu i ljubaznosti.

Magdalena Bušić