DSC_4543

Članovi eSTUDENTa ponovo su svim zainteresiranima omogućili Izlet na buduće radno mjesto. Ovaj su put ostvarili želju studentima ekonomskih, tehničko-inženjerskih i prirodoslovnih fakulteta jer je na red došla globalna konzultantska tvrtka McKinsey koju smo posjetili 9. ožujka.    

DSC_4977

Kada smo nakon uvodnih riječi saznali općenite činjenice o tvrtki, zaposlenici su nam opisali njihov tipičan dan na radnom mjestu, a s obzirom na to da često putuju, prikazali su nam nekoliko zanimljivih slika s putovanja. Objasnili su nam kako posao u McKinseyu nije tipičan posao, već svaki dan predstavlja novi izazov s kojim se susreću. Detaljno su nam opisali karijerni put koji kreće od Business Analysta, a završava se s pozicijom Partnera te kao prednost tvrtke naveli brzu mogućnost napredovanja na više pozicije. Zanimao nas je i selekcijski proces kod zapošljavanja, ali i mogućnosti obavljanja studentske prakse, stoga smo dobili detaljne upute i smjernice kako napisati dobar životopis i motivacijsko pismo koje treba prikazati poslodavcu zašto ste baš vi prava osoba za njega. Također, dobili smo uvid u ono što slijedi nakon prijava, a to su dva kruga intervjua i problem solving test čiji se primjeri mogu pronaći na internetu kako bi se prijavljeni mogli što bolje pripremiti. ”Sam proces zapošljavanja zahtjeva detaljnu pripremu, ali jednom kada postanete dio McKinseya i dobijete određeno radno iskustvo ovdje, mnoga vam vrata u poslovnom svijetu postaju otvorena”, ohrabrio nas je Tomislav Cvetko, Associate. Na kraju je uslijedilo neformalno druženje gdje su svi posjetitelji s dodatnim pitanjima mogli otvoreno pristupiti zaposlenicima i tražiti ih savjet.

DSC_5020

Veoma smo zahvalni zaposlenicima na gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi, ali i na savjetima za što hrabriji ulazak u poslovni svijet.

Antonia Hrvatin