IMG_3494

Dvorana A na Fakultetu političkih znanosti bila je dupkom puna studenata koji su željeli čuti nešto više o Ivani Paradžiković i njenom iskustvu kao istraživačke novinarke. U opuštenoj atmosferi, Ivana Paradžiković ispričala je studentima o svojim prvim novinarskim koracima, kako je dospjela na Novu TV i kako se probijala kroz težak novinarski svijet. Studenti su mogli saznati s kojim se sve izazovima susreću istraživački novinari i na koje stvari ti novinari trebaju paziti u svom poslu. Paradžiković je također nekoliko puta naglasila koliko je važno da novinar ima podršku svoje redakcije, ali i svoje uprave. Opisala je studentima nekoliko situacija u kojima se bojala za svoj život, kao i o prijetnjama koje gotovo svakodnevno dobiva na svoj e-mail. Naglasila je kako je bitno da se svaki novinar nauči nositi s time, a ono što je najbitnije je to da su novinari tu da služe građanima. Na pitanje je li joj ikad palo na pamet da ostavi svoj posao, Paradžiković je odgovorila da joj to padne na pamet svakoga četvrtka kada se emisija Provjereno emitira, ali isto tako, svakoga petka voli svoj posao još više.

 

Svojim dosadašnjim radom i novinarskim iskustvom Paradžiković je na predavanje privukla brojne studente, među njima i Lauru Putak, studenticu komunikologije i povijesti na Hrvatskim studijima :

Došla sam jer sam gledateljica Provjerenog i sviđa mi se kako Ivana Paradžiković radi, pa mi se činilo da bi moglo biti zanimljivo. Iznenadilo me  koliko je opuštena i spontana. Najzanimljivije mi je bilo kada je govorila o  pričama koje su radili i svidio mi se sam način na koji govori o svojem poslu  jer se vidi da ga jako voli. S obzirom na to da ne studiram smjer novinarstvo ne mogu reći nešto previše o tome, ali nakon ovog predavanja privuklo me istraživačko novinarstvo i učinilo mi se kao jako zanimljiv posao.

 

Predavanje je održano u sklopu tima za predavanje i radionice kao težnja da se tijekom godine ponudi dodatan sadržaj studentima svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Ovo je ujedno i nastavak predavanja u organizaciji eSTUDENTa koja su održana na Fakultetu političkih znanosti, a sudeći po odazivu i reakcijama možemo reći kako je bilo izrazito uspješno. Osim što je s okupljenima podijelila svoja iskustva i svakodnevne situacije s kojima se susreće, Ivana Paradžiković, studentima je odgovorila na brojna pitanja te podijelila nekoliko savjeta za sve one koji svoju budućnost vide u istraživačkom novinarstvu.

IMG_3567