IMG_0980

Ovogodišnja priča Mozgala započela je jučer, 16. prosinca, na FER-u, prvim motivacijskim predavanjem „Uz rudarenje podataka do zlata novog doba!“. Svi zainteresirani za data mining i prediktivno modeliranje tako su dobili jedinstvenu priliku u Hrvatskoj za početak stvaranja vlastite Big Data priče uz stručno vodstvo dr. sc. Ive UgrineIMG_1003-2

Imali ste priliku upoznati se s rudarenjem podacima na izrazito kreativan i koristan način. Ivo je, uz glavne pojmove ovog područja, predstavio i desetak primjera u kojima je ono  izrazito važno za data mining. Uz moto kako je „čovjek izrazito sposoban stroj za prepoznavanje uzoraka“, objasnio nam je kako su zapravo sve struke (od novinarstva do medicine) povezane s rudarenjem podataka. Temu je produbio zanimljivom ilustracijom s naslovom “Informacije su znanje” pokazujući nam da nisu informacije te koje su najbitnije, već ono što ćemo učiniti s njima, odnosno koja ćemo znanja upotrijebiti kako bismo došli do željenog modela ili rješenja.

IMG_1015Mozgalo je najbolji način da dobiješ praksu u ovom području

Uz to, Ivo dodaje i kako je ovo natjecanje izvrstan način da „napokon vidiš što to stvarno znači obrađivanje podataka na nekim stvarnim primjerima“. Ukoliko ti ovo nije bilo dovoljno motivirajuće, iduće predavanje očekuje te već sredinom siječnja!

Kako bi bili sigurni da vam informacije ne promaknu pratite nas na Facebook-u, a možete se i prijaviti na naš newsletter.

Video cijelog predavanja pogledaj na linku.