Povodom Europskog tjedna novca, u suradnji studentskih udruga, Financijski klub i eSTUDENT organiziraju se predavanja, radionice i okrugli stol od 9. do 13. ožujka s ciljem povećanja financijske pismenosti društva. Sve informacije i raspored događaja na http://finance.hr/emw2015

Svi zainteresirani, a osobito studenti, imaju priliku upoznati se s financijskom industrijom i kretanjima na tržištu od prepoznatih poduzeća i stručnjaka iz industrije. Tako će se na Sveučilištu u Zagrebu, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu održati niz predavanja i radionica te okrugli stol.

Obilježavanje Europskog tjedna novca započet će okruglim stolom na temu financijskog položaja hrvatskog studenta na kojem će Hrvatska poštanska banka predstaviti rezultate istraživanja o financijskoj situaciji, planovima i stavovima studenata. Svoje komentare i osvrte na rezultate ponudit će prof. dr. sc. Marijana Ivanov, predstavnici HPB-a i portala studentski.hr Uz istraživanje, Institut za razvoj obrazovanja predstavit će svoju studiju o financiranju studentskog standarda te moguće alternative.

Kroz tjedan će se nastaviti predavanjima iz područja osiguranja, trgovanja na burzi i potencijalima energetskog sektora. Svoj će doprinos tako dati Bisnode Hrvatska, Croatia osiguranje, Hrvatska udruga banaka, Hrvatski ured za osiguranje, PlinaCro i Zagrebačka burza.

European Money Week održava se u sklopu Global Money Weeka, odnosno nastojanja da se na globalnoj razini podigne svijest o važnosti financijskog obrazovanja, financijske uključenosti i poduzetništva. Financijska pismenost je znanje i razumijevanje financijskih koncepata i rizika te vještine i motivacija za primjenu tih znanja i razumijevanja kako bi se donijele odluke koje u konačnici dovode do poboljšanja financijske dobrobiti pojedinca i društva te omogućava sudjelovanje u gospodarskom životu.

Očekujemo Vas u velikom broju, a za sve dodatne informacije i raspored, posjetite Facebook stranicu eSTUDENTa!