U susret novom vikendu prisjećamo se prošle subote, 9. svibnja, kada smo se družili s djecom iz Kuće sv. Josipa. Mladi (14-20 godina) su se odlučili na kuglanje gdje smo se svi skupa izvrsno zabavili, skoro progurali novu modu s cipelama za kuglanje i otkrili  nove talente s tim da u ovom slučaju godine i iskustvo nisu nimalo pomogli jer je uvjerljivo najviše bodova imao najmlađi igrač u ekipi. Ovi mladići u pratnji dvije hrabre djevojke su nas oduševili, a nadamo se da smo i mi ostavili dobar dojam na njih.

Podružili smo se i s nešto mlađima (7-14 godina) iz istog doma. Mjesto višesatnog druženja bio je Zoološki vrt gdje smo uživali u prekrasnom danu i saznali brojne pojedinosti o životinjama poput informacija koliko koje životinje spavaju, jedu ili kako se razvija ptić u jajetu tokom tjedana. Ispočetka ponešto sramežljiva skupina ubrzo je počela veselo razgovarati i tako je izlet protekao u veseloj atmosferi.

Osim što smo pomno tražili svaku životinju po njenom staništu, pročitali koju zanimljivost o njoj i pogledali zabavne sadržaje, isprobali smo crtati s pravim ptičjim perom, opipali smo rogove koji su bili izloženi te pokucali po izloženim primjercima jaja raznih ptica kako bi se uvjerili u njihovu čvrstoću.

Sudjelovali smo i u obilježavanju Dana ptica te svojim crtežima prikazali koje su nas ptice impresionirale. Također smo, u prostoru gdje se mogu dragati domaće životinje, podragali koze te ih nahranili.

S mnogo smijeha i pokojim zagrljajem završilo je još jedno prekrasno druženje s mladima iz ovog doma, a koje će se, nadamo se, i u budućnosti nastaviti.