CSD

Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga, održat će se 15. prosinca 2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događaj koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT okupit će 30 poslodavaca iz IT, broadcasting, telekomunikacijske, auto i ostalih industrija zainteresiranih za izravno upoznavanje studenata i budućih kolega. Program događaja započinje u 9:00 sati ujutro, kada će krenuti prvi intervjui s poslodavcima.

Career Speed Dating predstavlja odličnu priliku za poslodavce da pronađu najboljeg mogućeg kandidata, dok za studente predstavlja mogućnost da se okušaju u ovom zanimljivom konceptu intervjua koji traje samo 8 minuta. Koncept intervjua sastoji se od toga da poslodavac ima 5 minuta sa svakim pojedinim studentom kojemu postavlja pitanja, dok studenti imaju ukupno 3 minute da pitaju poslodavce sve ono što ih zanima o njihovoj kompaniji.

Ivana Ištvanović, koordinatorica Starter tima udruge eSTUDENT ističe Career Speed Dating kao događaj koji će studentima omogućiti da se u veoma kratkom vremenu dokažu svojim potencijalnim poslodavcima, usavrše svoje vještine predstavljanja i ohrabre se za buduća iskustva u poslovnom svijetu.

Misija Startera je omogućiti stjecanje kontakata, dodatno iskustvo, stručnu praksu i zapošljavanje zainteresiranim studentima.

Govori Ivana i dodaje kako je ove godine Starter konferencija pretvorena u Starter Mjesec karijera zbog velikog interesa studenata i poduzeća.

Osim Ivane, svoj poziv studentima i poslodavcima za sudjelovanje na Career Speed Datingu uputila je i Iva Gospodnetić, stručna suradnica za karijerno savjetovanje iz Centra karijera FER-a.

Career Speed Dating je novi koncept kakav još na FER-u nismo radili i tim više vjerujemo da će studentima biti zanimljivo sudjelovati.

Tvrdi Iva i dodaje kako su pokazatelji zainteresiranosti studenata za ovakve projekte iznimna uspješnost Job Faira i programa ljetnih praksi.

O samom projektu izjasnili su se i predstavnici Farmerona, Hrvatskog Telekoma, Trikodera i Undabota, poslodavaca koji će se predstaviti na ovogodišnjem Career Speed Datingu.

Davor Pukšić, HR Manager za Trikoder i Undabot istaknuo je CSD projekt kao izvrsnu priliku da studenti iz prve ruke saznaju kako je raditi u različitim IT tvrtkama. Nadalje, osvrnuo se na činjenicu kako na početku karijere većina studenata nije sigurna kamo će ih njihov poslovni put odvesti te ih ovakav event može usmjeriti i povezati s poslodavcima.

Trikoder i Undabot su u potrazi za pojačanjima kroz studentske pozicije.

Govori Davor i dodaje da su njihovim tvrtkama potrebni mladi i perspektivni PHP developeri za Trikoder i iOS developeri za Undabot.

Marija Felkel iz Hrvatskog Telekoma naglasila je kako je Career Speed Dating sjajna prilika mladima da u kratkom vremenu dokažu svoje vještine predstavljanja poslodavcima.

Na nama je zadatak da ih ohrabrimo i ukažemo im na područja koja mogu unaprijediti kako bi ih što bolje pripremili za sva buduća iskustva koja ih očekuju u poslovnom svijetu.

Kaže Marija i dodaje kako je jedan od prioriteta Hrvatskog Telekoma stalno ulaganje u znanje i dobrobit čitave STEM zajednice.

Na CSD se osvrnuo i Ivan Škaro iz Farmerona i naglasio kako je tvrtka u stalnoj potrazi za novim stručnim kadrom te da je trenutno objavljen natječaj za zapošljavanje čak pet novih programera.

Poslodavci koji će okušati svoju sreću na Career Speed Datingu su Financijska agencija (FINA), Telegra, Ericsson Nikola Tesla, KING ICT, Five, mStart, HŽ INFRASTRUKTURA, Repsly, APIS IT, HashCode, IN2, British American Tobacco (TDR), Stype CS, Superius, Perpetuum Mobile, Iskon Internet, Poslovna inteligencija, Comminus, Undabot, Asseco SEE, Trikoder, GlobalLogic, INFIGO IS, Infobip, Sedam IT, Farmeron, IOActive Europe Limited, AT & S Austria Technologie & Systemtechnik Aktiengesellschaft, Hrvatski Telekom i VIPnet.

Career Speed Dating je događaj koji je zamišljen kao spoj klasičnog razgovora za posao i speed datinga u organizaciji Centra karijera FER-a i eSTUDENTa. Više informacija o ovom zanimljivom događaju pronađite na stranicama Career Speed Datinga ili na Facebook događaju.