DSC_4121

Članovi eSTUDENTovog Consulting team URED 30. siječnja 2018. posjetili su konzultantsku kuću Sense Consulting. Održano je edukativno predavanje čiji je cilj bio članovima tima pružiti uvid u nastanak Sensea, ali im ujedno približiti način rada najveće konzultantske kuće u jugoistočnom dijelu Europe. Predavač je bio Ivan Zovko, direktor za digitalnu transformaciju.

DSC_4119

Ova konzultantska kuća je jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj Europi, a trenutno zapošljava 50 radnika od čega je prosječni broj godina zaposlenika manji od 30. O kvaliteti, ali i sve većem uspjehu iste govori činjenica kako je 2016./2017. proglašena najboljom hrvatskom tvrtkom u kategoriji zadovoljstva kupaca u Europi, European Business Awards. Istodobno to je jedina konzultantska kuća koja daje garanciju da će svojim poslovnim rješenjima povećati vrijednost klijenta za tri puta, a nudi usluge kao što su savjetovanje javnog sektora, financijsko i poslovno savjetovanje, design thinking, EU fondovi i nacionalne potpore te digitalna transformacija.

Jedna od zaposlenica Sense Consultinga, Nika Starčević iz odjela ljudskih potencijala otkrila nam je što smatra važnim kod studenata prilikom njihovog zapošljavanja, odnosno studentske prakse:

“U Sense Grupi studentima se dodjeljuju odgovornosti i zadaci na aktualnim projektima pri čemu imaju priliku istaknuti svoje vještine, znanja i ideje. Sukladno tome, mi tražimo one studente koji su snalažljivi, znatiželjni i voljni učiti. Oni koji premaše naša očekivanja te dobiju ponudu za zaposlenje ujedno dobiju i priliku raditi na različitim projektima i s različitim timovima te se profilirati upravo prema pokazanim rezultatima ali i vlastitim preferencijama. Važno nam je da su studenti dovoljno hrabri i spremni pretočiti ideje i potencijale u stvarnost te da su motivirani, odvažni i strastveni oko bilo čega što rade. Obrazovanje je vrlo bitan faktor, no uz volju i motivaciju sve se može naučiti.”

S druge strane, Ivan Zovko, direktor digitalne transformacije, iznio nam je svoje mišljenje o studentskim inicijativama kao što je projekt URED consulting team:

“Svakako bih pohvalio inicijativu i približavanje studenata realnom poslovnom okruženju, jer je to prijeko potrebno za brži poslovni start.”

Za kraj je važno zahvaliti se na izuzetno toploj dobrodošlici i ugodnoj atmosferi u Sense Consultingu , kao i na spremnosti i strpljivosti zaposlenika prilikom odgovaranja na pitanja. Također posebnu zahvalu treba uputiti i Niki Starčević iz ljudskih potencijala koja je uvelike pridonijela uspješnoj organizaciji i realizaciji ovog edukativnog predavanja.

DSC_4089

 

Paola Franković