Projekt „Mozak voli zdravo“ pokrenut je u studenom 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Misija projekta početno bila je poboljšanje menija i načina pripreme hrane na brzoj liniji studentskog restorana na Ekonomskom fakultetu.

2012. godine projekt se nastavlja s troje studenata Ekonomskog fakulteta, koji su bili uključeni i u ishodišni projekt u suradnji, te dvije studentice nutricionizma s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, s ciljem proširenja opsega djelovanja na sve studentske restorane zagrebačkog sveučilišta.

Akademske godine 2013./14. vrijednost projekta „Mozak voli zdravo“ prepoznala je i studentska udruga eSTUDENT. Pod njenim okriljem „Mozak voli zdravo“ nastavlja svoje dotadašnje djelovanje te se nadograđuje novim dimenzijama djelovanja, poput organizacije edukativnih predavanja, interaktivnih radionica i studentskog natjecanja Brocoola. Time se projekt širi s isključivo zdrave prehrane na popularizaciju zdravog načina života općenito, a poseban cilj je motivirati mlade ljude i potaknuti ih da naprave nešto dobro za sebe.

Od akademske godine 2015./16. uvodi se i studentsko kulinarsko natjecanje Brocoola, jedino takvo u Hrvatskoj. Brocoola je cool natjecanje koje pruža studentima priliku da iskažu svoje kulinarske sposobnosti, kao i znanje i interes za pripremu nutritivno kvalitetnog, a jednostavnog studentskog obroka te tako naprave korak ka zdravijem načinu života.

Projekt poprima novo ruho od akademske godine 2017./18. kada se uvodi novitet, a to je održavanje prve konferencije Mozak voli zdravo.