Brocoola je cool natjecanje za studente koji se žele okušati u svojim kulinarskim sposobnostima! Želiš nam pokazati kako možeš brzo složiti zdrav obrok dok čitaš skriptu, a da pri tome tvoj „studentski džep“ i dalje ostane dovoljno dubok i za pokoji party ili shopping? Na pravom si mjestu!

Brocoola želi pokazati studentima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz i da je sve što je potrebno za kvalitetan obrok na dohvat ruke uz malo truda i kreativnosti!

 

TKO SVE MOŽE SUDJELOVATI?

Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

 

KAKO MOGU SUDJELOVATI?

Snimi i pošalji video pripreme svog cjelovitog obroka (glavno jelo i desert) koji smije trajati do 2 minute. Važne karakteristike obroka su: jednostavnost, niska cijena i, naravno, što veća nutritivna kvaliteta!

Maksimalan iznos koji smiješ potrošiti je 70 kn, a u cijenu ne ulaze brašno, sol i šećer.

Svoju prijavu obavljaš preko obrasca dostupnog na web stranicama eSTUDENTa dostupnom od 2.5. do 12.5. 2017. Uz video ( poželjno je da video ne prelazi 30 MB) potrebno je priložiti i : naziv jela, popis sastojaka sa okvirnim troškovnikom, ukupni trošak i način pripreme jela.

Pitaš se kako izraditi okvirni troškovnik?
Primjer: potrebno ti je 100 mL mlijeka – ako si kupio/la litru mlijeka koja je koštala 5kn, a potrošio/la si samo desetinu toga (100mL je desetina od 1000mL tj 1L), onda kao svoj trošak na mlijeko pišeš 5kn/10 = 0,5 kn

 

TKO ODLUČUJE O POBJEDNICIMA?

Stručni žiri, kojeg čine diplomirane nutricionistice Tena Niseteo i Karmen Matković Melki iz tvrtke Definicija hrane d.o.o., biraju najbolje koji osvajaju vrijedne nagrade.

Prilikom ocjenjivanja tvog jela, gledat će se 5 kriterija:

  1. Nutritivna vrijednost obroka (koliko je obrok nutritivno kvalitetan, zadovoljava li naše potrebe za makro i mikronutrijentima itd.)
  2. Energetska gustoća obroka (hoće li taj obrok pokriti zahtjeve za energijom, hoću li se od toga najesti i biti sit/a neko vrijeme, a da ne pretjeram sa masnoćom, šećerom itd)
  3. Cijena (je li obrok u zadanom rasponu, omjer kvalitete i uloženog novca)
  4. Kreativnost (domišljatost prilikom same pripreme, upotreba i kombinacija raznih namirnica, način serviranja)
  5. Složenost obroka (koliko je takav obrok zahtjevan za pripremu, jesu li sve preporučene kategorije namirnica dobro uklopljene

 

KOJE SU NAGRADE ZA NAJBOLJE NATJECATELJE?

  1. Mjesto: Vikend putovanje za 2 osobe sa Agencijom za mlade Politrip Travel (Sarajevo/Budimpešta/Beograd) + 3 mjeseca besplatnog vježbanja u teretani Sparta
  2. Mjesto: NutriBullet + 1 mjesec besplatnog vježbanja u teretani Sparta
  3. Mjesto: MgMivela poklon paket (strunjaču za pilates, pilates loptu, paket MgMivele, brošure s vježbama i tromjesečni voucher za Pilates ili Yogu)  + 1 mjesec besplatnog vježbanja u teretani Sparta

Sve prijavljene očekuje tjedan dana besplatnog vježbanja u teretani Sparta i mnoge druge utješne nagrade.

 

 PRIJAVI SE OVDJE