Ponedjeljak 13. travnja | Utorak 14. travnja | Srijeda 15. travnja | Četvrtak 16. travnja | Petak 17. travnja


Ponedjeljak 13. travnja

Tema: Što s viškom novca?

Opis: Kroz predavanje Mihovila Barančića (CRANE) na temu “Kako odlučiti u koje poduzeće uložiti”    i  radionicu održanu od strane ZB Investa sudionicima će biti omogućen uvid u trendove i stanje investicijskog tržišta te najatraktivnije mogućnosti investiranja. Nakon predavanja slijedi radionica u kojoj bi studenti isprobavali različite oblike ulaganja uz konzultacije sa investitorima te naposlijetku dobili povratnu informaciju o načinu na koji su investirali danu količinu novaca.

PREDAVANJE- 12:00- 13:00- Dvorana 14- Mihovil Barančić (CRANE)

RADIONICA- 13:15- 15:00- Dvorana 33- ZB Invest (Zagrebačka banka)

Na radionicu se možete prijaviti OVDJE.


Utorak 14. travnja

Tema:  Dan strategije

Opis: Predavanje konzultanata iz PwC-a na temu “Kako izgraditi pravu strategiju” priprema sudionike i prijavljene za radionicu na kojoj se rješava case na primjeru preuzimanja Droga Kolinska od strane Atlantic grupe. Radionicu će također održati konzultanti iz PwC-a, a pridružiti će im se i menadžeri iz Atlantic grupe.

 

PREDAVANJE- 12:00- 14:00- Dvorana 14- PwC

RADIONICA- 14:00 16:00- Dvorana 33- PwC i Atlantic grupa

Na radionicu se možete prijaviti OVDJE.


Srijeda 15. travnja

Tema: Financijska forenzika

Opis:  Kroz predavanje profesora Vinka Belaka studente će se upozanti sa teorijom financijske forenzike, nakon čega će Diana Antičić (vlasnica poduzeća Forenzika Prima) pričati o svojem iskustvu u financijskoj forenzici u praksi. Nakon predavanja organizirana je radionica na kojoj će uz pomoć Diane Antičić studenti morati prepoznati u kojim financijskim izvještajima je počinjena financijska prijevara.

PREDAVANJE- 12:00- 14:00- Dvorana 14- Vinko Belak i Diana Antičić

RADIONICA- 14:00- 16:00- Dvorana 14- Diana Antičić i asistentica

Na radionicu se možete prijaviti OVDJE.


Četvrtak 16. travnja

Tema: Uloga nafte u gospodarstvu

Opis: Predavanje održano od strane Sabine Škrtić (pomoćnica ministra gospodarstva- Ivana Vrdoljaka) vezano uz ulogu nafte u gospodarstvu, energetskoj neovisnosti i mogućnostima eksploatacije nafte i plina iz Jadrana predstavlja svojevrsni uvod u debatu.  U debati će stručnjaci iz naftne industrije raspravljati o mogućnostima, prednostima i nedostacima bušenja Jadrana s ciljem eksploatacije nafte i plina.


Petak 17. travnja

Studentima koji ostvare pravo na certifikat tijekom Financial Weeka 2015 omogućeno je sudjelovanje na “Izletima na buduće radno mjesto” koji će se održati u petak 17.travnja.

Izleti koji će biti ponuđeni studentima su izlet na naftnu bušotinu Žutica, HNB i APIS IT (fiskalni centar), gdje će biti organizirana zanimljiva predavanja o funkcioniranju svih navedenih subjekata.