Bez veze nije bezveze 2014.

Sada već poznat projekt „Bez veze nije bezveze” pokrenut od strane studenata motiviranih željom za promjenom i ove je godine uspješno završen. U sklopu edukativnog dijela održan je niz zanimljivih predavanja čiji je glavni cilj bila motivacija mladih ljudi. Ono što se time htjelo postići jest zainteresirati mlade ljude, potaknuti ih na proaktivno djelovanje te im pokazati da vlastitim trudom i radom mogu sve postići.

S tim ciljem na svaki od fakulteta i srednjih škola u kojima su se održavala predavanja dovedeni su zanimljivi i uspješni ljudi iz tog područja. Po broju studenata i učenika koji su slušali predavanja možemo reći da je sve prošlo i više nego dobro. Prvo od predavanja pod nazivom „Koji je tvoj meni uspjeha?” održali su mag.ing.Irena Šoljić,koja je zbog predavanja došla iz Belgije, te gost iznenađenja Luka Lačan iz Slovenije. Samo predavanje bilo je jako interaktivno, atmosfera je bila odlična te su studenti imali priliku pokazati kako funkcioniraju u timu.

Slijedeće predavanje bilo je na Arhitektonskom fakultetu gdje smo slušali jednog od najuspješnijih hrvatskih arhitekata Idisa Turata. Predavanje pod nazivom „Arhitektura povjerenja” napunilo je dvoranu do poslijednjeg mjesta, a očekivanja su svakako bila ispunjena.

Nakon toga družili smo se sa mentalnim trenerom Igorom Čerenšekom, koji je inače diplomirani psiholog, te njegovim kolegom i kondicijskim trenerom Marinom Bašićem, diplomiranim kineziologom. Svojim velikim iskustvom u treniranju sportaša zainteresirali su prisutne studente te im prenijeli svoja iskustva i savjete.

Niz predavanja na fakultetima završio je na Grafičkom fakultetu sa predavanjem pod nazivom „Dobre ideje uvijek pale!”. Tamo nas je dočekao zanimljiv dvojac – priznati hrvatski grafički dizajner Igor Manasteriotti te diplomirana arhitektica Mia Marić. Svoje iskustvo u zajedničkom radu i suradnji podjelili su sa studentima te ih motivirali da smisle svoju ideju te da i ona upali.

Nakon što su uspješno prošla sva predavanja na fakultetima, došlo je vrijeme za srednje škole. Prvo predavanje koje se održalo bilo je u Drugoj ekonomskoj školi gdje je predavačica bila Ružica Božić. Drugo predavanje bilo je u Hotelijerskoj školi gdje je predavač bio profesor Oliver Kesar s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Kroz predavanja predavači su srednjoškolcima naglasili važnost učenja i usavršavanja, kao i pravovremenih akcija usmjerenih na izgradnju svoje budućnosti.Tim je predavanjima u veselom tonu ovaj niz uspješno završen na obostrano zadovoljstvo učenika i studenata te predavača koji su dali sve od sebe kako bi na najbolji način mladim ljudima prenijeli svoje iskustvo i želju za stjecanjem znanja.

Nakon što su svi dobili svoju dozu motivacije došlo je vrijeme za dozu smijeha. Šećer na kraju cijelog projekta bila je zabavna večer na kojoj su nas uveseljavali mladi talenti iz komičarsko-glazbenog svijeta. Tako smo imali priliku gledati stand up nastupe komičara iz Studija smijeha – Tina Sedlara, Gorana Vugrinca i Aleksa Curać Šarića. U pauzama između smijanja okupljene su zabavljali mladi perspektivni pjevači Matija Cvek i Diana Heraković čiji su nastupi bili popraćeni velikim pljeskom. Da bi atmosfera bila još bolja, nakon svega toga poslušali smo i bend Pirate nakon čijeg smo nastupa večer nastavili uz DJ-a .