CSC_Cover_Zavrtiih

Vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva Case Study Competition službeno će započeti u ponedjeljak, 5. ožujka. Otvorenje će se održati u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Case Study Competition je natjecanje u kojemu sudjeluje izuzetan broj proaktivnih studenata koji se pronalaze u poduzetničkom svijetu. Neka od najpoznatijih hrvatskih poduzeća zadat će temu poslovnog slučaja, a studenti će imati priliku ojačati svoje vještine i pokazati znanja pred mogućim budućim poslodavcima. Studenti koji najbolje riješe zadatke bit će nagrađeni novčanim nagradama, ali i onima u obliku pripravništva.

Ove godine svojim motivacijskim govorom natjecanje će otvoriti jedna od najuspješnijih hrvatskih poduzetnica Lada Tedeschi Fiorio iz Atlantic Grupe, a sudionici će imati priliku saznati zašto je razvijanje inovativnih ideja i osobni trud ključ uspjeha u poslovnom svijetu. Osim nje, motivacijski govor u kojem će studentima približiti svoja poslovna iskustva održat će i Matija Krznar, poduzetnik koji  je prvi u Hrvatskoj pokrenuo car sharing projekt Spin City. U nekoliko pitanja i odgovora koje donosimo, možete saznati što Lada Tedeschi Fiorio misli o faktoru proaktivnosti, zašto je Case Study Competition zanimljiv poslodavcima  i što bi ona voljela da je mogla čuti za vrijeme studentskih dana.

Što mislite, koliko i zašto je proaktivnost važna u poslovnome, ali i osobnom razvoju čovjeka?

Za uspješan profesionalni razvoj važno je puno čimbenika. Osobno vjerujem u kontinuirano obrazovanje za zdravi razvoj karijere i stimulativno profesionalno okruženje. Primjećujem da su mladi danas slobodniji u izražavanju mišljenja, sugestija i želja nego što je to bila primjerice moja generacija i smatram da je to dobro, a također vidim da imaju bitno viša očekivanja u odnosu prema okruženju. Slažem se kako je mladom profesionalcu potrebno vodstvo, mentoriranje i puno povratnih informacija, no bez vlastite investicije teško je očekivati rezultat. Pri tome mislim upravo na proaktivnost kao važan dio inputa. Što osoba želi, što ju zanima, gdje se želi razvijati, što želi postići, zašto sve ne mora biti konkretizirano u nekom konačnom cilju, dovoljno je to definirati kroz proces ili željeni osjećaj. Proaktivnost, kako je ja doživljavam, proizlazi iz znatiželje i ne sputava se strahom.

Po čemu je ovaj projekt pozitivan i zanimljiv za poslodavce?

Unutar kompanije sudjelovala sam u više projekata iz područja poslovnog razvoja, a jedan od najdražih mi je bio projekt Adventure, namijenjen upravo mladim, proaktivnim profesionalcima koje sam i mentorirala. Kreativnost i nesputanost mladih ljudi mnogim pravilima koja nas na profesionalnom putu podsvjesno počnu ograničavati vrlo je uzbudljiva i oslobađajuća. Neke od ideja koje se iznesu znaju biti naivne i romantične, neke iznenađujuće ozbiljne i promišljene. Zanimljivo je kompaniji integrirati u procese ovakav nesputani način razmišljanja koji otvara nove mogućnosti, dok se mladim profesionalcima koji se u principu u svojem radu bave još manje zahtjevnim projektima i procesima zanimljivo izložiti projektima veće razine kompleksnosti i odgovornosti. To je kao kad se u životu dogodi nešto takvo zbog čega možete reći da ste preko noći odrasli. I CSC na taj način nudi jedan mali katalizator profesionalnog odrastanja.

Koje poruke biste Vi voljeli čuti u trenutku kada ste bili studentica?

Voljela bih da sam više i češće čula kako je greška sastavni dio učenja i rasta, i ako zaista nije riječ o drami – to ne treba shvaćati dramatično. Ne bih mijenjala svoj profesionalni put, zadovoljna sam mjestom na kojemu se kao osoba i profesionalac nalazim, možda bih se jedino manje preispitivala. Učenje, trud i odnosi s ljudima su najvažnije poruke koje im mogu poslati.

Svi zainteresirani studenti koji su spremni otkriti uzbudljiv svijet poduzetništva pozvani su na sudjelovanje. Ukoliko tražite znanje, vrijednu avanturu i prednosti koje budućnost poduzetništva može ponuditi, pridružite se natjecanju Case Study Competition i počnite graditi svoj put prema uspjehu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na otvorenju i poslušate iskustva koja vas jednoga dana čekaju. Sve informacije o događaju možete pronaći na službenoj stranici eventa.

Sara Radaković