e7968a9da321b7a4d3c576788aca8df0ebc77edd

Sigurno su se svi studenti našli u ovoj situaciji. Polovica je mjeseca, oni su na blagajni ili u kafiću, spremaju se platiti, otvaraju novčanik i vide više paučine u njemu nego u ukletoj kući u zabavnom parku. Stanje “bez prebijene pare” u džepu poznato je gotovo cijeloj studentskoj populaciji koja ga je barem jednom osjetila. Stipendije, studentski poslovi, džeparac- sve to nestane u tren oka a nitko ne zna gdje. Ipak, postoje trikovi koje znaju snalažljivi studenti, trikovi koji mogu omogućiti uživanje u studentskom životu- za što manje novca.

Prije nego što se zgrozite nad riječju “popusti” i “kuponi” zapitajte se postoji li prednost ovakvih opcija. Možete uživati u svemu što volite ili čak isprobati nove proizvode za manje novca nego prije. Zlatna karta u ovom slučaju vaš je spasitelj. Nudi vam popuste u restoranima brze prehrane ako želite nešto pojesti na brzinu ili pak u palačinkarnicama ako se želite družiti s prijateljima i uživati u dobrim desertima. Ako vas više zanima pivo, i brojne pivnice daju popuste za studente koji im donesu kupone iz Zlatne karte. Možda vam se pak svide popusti na razne beauty tretmane, masaže, depilacije i solarije koji bi vam omogućili da se pripremite na nadolazeće ljeto. Ako se želite dovesti u formu, postoje mnoge teretane i fitness centri, tečajevi plesa i workout programi koji su izuzetno povoljni za studente. I sve to uz predočenje te male zlatne karte koju često izgubite ili pak koristite samo da se riješite raznih napasti u sobi.

Ako se s druge strane želite kulturno uzdizati ili pak opako zabaviti i X-ica i zlatna karta vam omogućuju popuste za kazališta Komedija, Gavella i HNK i to do čak pedeset posto uz predočenje dokaza da ste student. Iako su vam naporni blagajnici u kinu koji vam predlažu da napravite studentsku iskaznicu za veće popuste, a vama se baš žuri da uđete u kino i gledate reklame kojih 10 minuta, stanite i poslušajte što vam imaju reći. Popusti za studente koji imaju njihovu iskaznicu stvarno su dojmljivi i isplate se na dugi rok. S druge strane, ako želite malo aktivniji način zabave u Zagrebu postoje razne escape room igre  na koje možete dobiti odličan popust i pretvoriti se u detektiva na jedan sat. Ako vam to nije zanimljivo, možda trebate probati bowling ili pak karting s popustima za studente koji im predoče kupone.

Studenti mogu uštedjeti novac i zabaviti se na posve nove načine, a sve što trebaju je istražiti opcije koje im se nude i iskoristiti svoje studentske pogodnosti. Pouka koja se treba izvući iz ovog članka je da uvijek istražite nude li se popusti za studente i iskoristite svoju X-icu i zlatnu kartu u potpunosti. Možda vas tako umjesto paučine sljedeći mjesec dočeka novac u novčaniku.

Za dodatne informacije o navedenim popustima idite na www.zlatnakarta.com i portal x-ica.com.

Filipa Musinov