WebCover

Prijava za posao je poslana, životopis i motivacijsko pismo priloženo, te se povratno javila osoba koja odlučuje hoćeš li uistinu dobiti posao ili praksu, hoćeš li se učlaniti u eSTUDENT ili impresionirati neko poduzeće na Career Speed Datingu ili Business Matchmakeru. Idući je korak intervju; kako to savladati? Imaš leptiriće u trbuhu i milijun neodgovorenih pitanja u glavi jer, tvoj životopis ih je impresionirao, hoćeš li i ti? U idućih nekoliko odlomaka donosimo odgovore na tvoje sumnje za koje se nadamo da će te ohrabriti za ovaj bitan dio selekcijskog procesa. Više informacija i motivacije možeš pronaći i u STARTER priručniku koji nudi razne korisne savjete vezane uz početak tvojeg karijernog puta.

Strpljen, spašen

Svaki selekcijski proces odvija se u nekoliko koraka, a, prema STARTER priručniku, najčešći koraci koje kandidati moraju odraditi su: telefonski i/ili face-to-face intervju, psihološka testiranja, provjera preporuka te testiranje specifičnih znanja ako je to zahtijevano pozicijom (npr. test računovodstva, Excel testiranje). Telefonski ili face-to-face intervju najčešće se održava neposredno nakon što se evaluira tvoj životopis i motivacijsko pismo. STARTER savjetuje da budeš spreman na odvajanje veće količine vremena za obavljanje svih selekcijskih koraka, pa tako i selekcijskog intervjua, budući da testiranja mogu potrajati i do tri sata. Nerijetko se i sam proces oduži do nekoliko mjeseci što zahtijeva strpljenje i razumijevanje od strane kandidata. A osim strpljenja, vrlo je važno i detaljno se pripremiti za svaki oblik intervjua. 

“Ako nisi uranio, zakasnio si!”

STARTER priručnik izdvaja nekoliko savjeta za savladavanje intervjua. Prije dolaska je bitno istražiti društvo i poziciju za koju se prijavljuješ. Prouči njihov web, raspitaj se kod kolega koji su imali doticaj s njima jer pripremljenost razlikuje dobrog od lošeg kandidata. Važno je i primjereno se odjenuti, sukladno industriji i poziciji. Nemoj obući nešto što će odvraćati tvoju pažnju ili pažnju osobe koja vodi intervju. Od make-upa ne moraš ponijeti samo osmijeh, no svakako se drži umjerenih i urednih estetskih dodataka. I, ako te pitaju na kraju intervjua imaš li dodatnih pitanja, odgovor ne bi trebao biti “Nemam” i “Sve mi je jasno”. Postavljanjem pitanja ostavljate dojam zainteresiranosti i bilo bi dobro i osmisliti konkretna pitanja koja ćeš postaviti na intervjuu. 

DSC_5733

Članovi tima STARTER često znaju istaknuti da evaluacija počinje i prije nego intervju započne. Važno je kakav dojam ostavljaš, no ne samo na intervjuu, već i pri ulasku na lokaciju gdje se intervju održava. Osoba koja će te smjestiti u sobu za sastanke sigurno će prenijeti kolegama kakav si dojam ostavio, odnosno ako u startu iskažeš neprofesionalnost. Isto tako, ako nisi uranio – zakasnio si! Koliko je rano doći dovoljno rano? Približno 10 minuta. Sve više od toga može stvoriti dodatni pritisak na osobu koja će te intervjuirati jer vjerojatno i prije tebe ima određene intervjue/sastanke, a opet je ostavljeno dovoljno vremena da te se smjesti u dvoranu za sastanke te da se pripremiš i upiješ atmosferu društva. 

Misliš da nisi dovoljno kompetentan za poziciju? Ne očajavaj! U većini slučajeva bit će preporučen kandidat koji je motiviran za poziciju za koju se prijavio, a koji po pitanju iskustva i obrazovanja ne zadovoljava apsolutno sve tražene kompetencije, za razliku od onog kandidata koji je perfect match na papiru, ali nije motiviran za poziciju odnosno daljnji razvoj u tom društvu. Ako je na intervjuu prisutno više osoba, obrati pažnju na sve njih te im se obraćaj u istoj mjeri, nevezano tko postavlja pitanja. Ta osoba je s razlogom tamo i vjerojatno radi dodatnu procjenu vaših kompetencija. 

Što hrvatski poslodavci vole vidjeti kod kandidata na intervju? Prema STARTER priručniku: “Motiviranost i inicijativa, fleksibilnost, timski rad, komunikacijske vještine, čvrsta radna etika, integritet, analitičke vještine, interpersonalne vještine i marljivost”.

“Priprema razlikuje dobrog od lošeg kandidata.”

Za bolji dojam na intervjuu važna je vježba, a osim što to možeš učiniti pred ogledalom, u selekcijskom intervjuu se možeš okušati i na Career Speed Datingu ili Business Matchmakeru kojeg organizira STARTER. Uz to, jednostavnom prijavom na linku postaješ dijelom STARTER sustava koji mailom ažurno šalje ponude za posao prema tvojim preferencijama. 

Nemoj dozvoliti da te strah od nastupa pred kompetentnim zaposlenicima poduzeća u kojem želiš raditi razoruža. Dapače, često životopisom i motivacijskim pismom ne možeš dovoljno dobro izraziti svoje kompetencije i motivaciju, a selekcijski intervju ti pruža baš to. Zato, gledaj na selekcijski intervju kao priliku da se pokažeš u punom sjaju i oduševiš sugovornike svojom pripremljenošću.

Marija Jurić