Happy-Hobbies-15-Leisure-Activities-to-Make-You-Smile-MainPhoto

Studij je odlično vrijeme za stjecanje novih znanja i razvijanje talenata koji vam, kada za to dođe vrijeme, možda mogu olakšati ulazak u poslovan svijet nakon završetka fakulteta. Štoviše, vrlo je važno da tijekom studija pronađete neke dodatne aktivnosti koje vam kasnije mogu koristiti i ponuditi konkurentsku prednost pri ulasku na tržište rada. Steći ćete znanje i vještine koje ćete moći primijeniti na svojem budućem radnom mjestu, a to nikako ne može biti loše za vas.

UČLANI SE U STUDENTSKU UDRUGU

Članstvo u studentskim udrugama donosi mnoge beneficije i iskustvo koje ćete u budućnosti moći primijeniti u poslu. Odaberite studentsku udrugu i tim u udruzi koji najviše odgovara vašim afinitetima i započnite novu studentsku avanturu za kojom nikada nećete požaliti. Doživjet ćete neka nova iskustva, stvoriti poznanstva i upoznati mnogo ljudi koji će vam možda jednog dana biti i poslovni kolege. Nikako ne može biti loša odluka!

VOLONTIRAJ

Volontiranjem možete steći radno iskustvo koje će vam kasnije mnogo značiti, što za vaš osobni razvoj, što za vašu buduću poslovnu karijeru. Poslodavci volontiranje gledaju kao nešto vrlo pozitivno te vam ta stavka u životopisu može pomoći da jednog dana lakše i brže pronađete posao.

PRONAĐI STUDENTSKI POSAO

Znamo da razdoblje tijekom kojeg studiramo nije biti kratko niti besplatno pa je studentski posao nešto za što se odlučuju mnogi studenti. To vam može biti samo jedan izvor zarade tijekom studija, ali zasigurno će vam donijeti barem neko novo i korisno iskustvo. Studentski poslovi, pogotovo ako su povezani s područjem vašeg studija, donijet će vam mnogo iskustva koje ćete moći primijeniti na svojem budućem radnom mjestu.

UČI STRANE JEZIKE

Strani jezici su u današnje vrijeme nešto što je vrlo važno u poslovnom svijetu te je gotovo nemoguće konkurirati na tržištu rada bez znanja jednog ili dva strana jezika. Engleski jezik više se ne tretira kao strani jezik već jezik koji morate gotovo savršeno govoriti, a često je i službeni jezik nekog poduzeća. Ako imate mogućnost upišite tečaj stranog jezika u bilo kojoj školi stranih jezika, a ako vam je draže učiti strani jezik u udobnosti vlastitog doma, postoje mnogi programi i mobilne aplikacije za učenje stranih jezika. Duolingo i Babbel su dvije besplatne i vrlo jednostavne aplikacije pomoću kojih možete učiti neki strani jezik. Poznavanje stranih jezika vrlo je važno i nemojte dopustiti da vam jezik bude prepreka na putu ka poslovnom uspjehu.

UNOVČI SVOJ HOBI (GLAZBA, FOTOGRAFIJA, …)

Sviraš neki instrument? U svoje slobodno vrijeme baviš se fotografijom? To su samo dva primjera hobija od kojih tijekom studija možete i zaraditi pokoju kunu. Nije pretjerano teško dogovoriti gažu u nekom kafiću ili manjem klubu, a jasno je da s gažom dolaze i kune, s kunama dolazi bolja oprema, s boljom opremom dolaze i veće gaže i tako u krug. Ako pak volite fotografiju, postoje poduzeća koja uvijek traže fotografe za fotografiranje njihovih proizvoda i izradu vizuala pa evo, još jedna ideja kako unovčiti hobi.

POKRENI VLASTITI BLOG

Blogovi su danas vrlo popularan medij i vrlo ih je jednostavno otvoriti i održavati. Ako imate neki hobi ili jednostavno volite pisati i željeli biste to podijeliti s ostalima, blog je idealan izbor. Preko platformama Blogger i WordPress blog možete otvoriti besplatno, jedino što vam treba jesu volja, slobodno vrijeme i osnovno znanje HTML-a. Preko bloga možete zaraditi studentski džeparac, ali možete i naučiti mnogo o odnosima u poslovnom svijetu jer ćete često komunicirati s predstavnicima ostalih medija. U svakom slučaju, blog je zanimljiva opcija koja vam može donijeti iskustvo, ali i zaradu.

Napisala: Iva Pištelek

Photo: mamiverse.com