Iza kulisa eBUDDYja

24.01.2017.
eBUDDY-Thinks-Beer

Hodajući gradom Zagrebom, a i ostalim gradovima Lijepe naše, možete čuti širok spektar stranih jezika. Neki su tu zbog posla, neki radi provoda, ali najduže se zadržavaju brojni studenti koji su na studentskoj razmjeni. Lako ih je prepoznati u gradu: stalno se fotografiraju, uvijek su u grupicama, mladenački i pozitivni osmjeh na licu, no često zalutaju nepoznatim ulicama. Kako smo poznati kao srdačan narod koji je uvijek spreman pomoći strancu u nevolji, tako se prije tri godine naš eSTUDENT, u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju EFZG-a, dosjetio osnovati projekt eBUDDY.

eBUDDY okuplja strane studente koji su odlučili dio svog obrazovnog razdoblja provesti u Zagrebu i njihove mentore. Putem ovog projekta, želi se olakšati stranim studentima život u glavnom gradu Hrvatske osiguravajući im pakete dobrodošlice, besplatne kratke izlete, materijale za studiranje, besplatne vožnje biciklima po gradu, popuste na letove te popuste za kupovinu hrvatskih proizvoda. Naravno, to je sve omogućeno zahvaljujući suradnji s Croatom, Next Bikeom, Croatia Airlinesom te Turističkom zajednicom Grada Zagreba. Osim što pomažemo ‘pogubljenim’ studentima u stranom gradu, istovremeno potičemo promociju Hrvatske u svijetu.

Naime, projekt eBUDDY nije u potpunosti ‘zaživio’. Trenutno u programu sudjeluju samo strani studenti koji dolaze na razmjenu na  EFZG. No, naši vrijedni eSTUDENTi ulažu napore kako bi u budućnosti ostvarili suradnju s ostalim fakultetima u Zagrebu, nastojeći im prikazati kako je eBUDDY perspektivan projekt  koji može ići samo naprijed i pružiti studentima da iskuse sve blagodati Zagreba na što povoljniji i zabavniji način. Trenutno Ured za međunarodnu suradnju surađuje s preko 300 studenata, iz više od 22 zemlje svijeta, s četiri kontinenta (Afrike, Azije, Europe i Južne Amerike); a bilo bi lijepo kad bi svi oni imali podjednaku dobrodošlicu te olakšano studiranje kao već navedeni eBUDDY studenti.

S početkom nove akademske godine, počeli su i razni događaji za naše strane studente. Tako je eBUUDY projektni tim do sada organizirao tri druženja s pridošlicama. Za dobrodošlicu bio je organiziran eBUDDY Student Wednesday! kojim se htjelo postići međusobno upoznavanje studenata na razmjeni te upoznavanje s njihovim mentorima i ostalim zainteresiranima koji su došli dati podršku. Lagano zagrijavanje je počelo u popularnom studentskom kafiću 02 te nastavljeno u Ritmu grada kako bi studenti vidjeli kako se kod nas pleše i zabavlja.

Sljedeće je na redu bilo druženje za sve ljubitelje pive – eBUDDY Thinks Beer. Okupljanje je organizirano u poznatoj zagrebačkoj pivovari, The Garden Brewery. Večer je započela obilaskom pivovare te su studenti mogli vidjeti kako nastaje pivo i koji tajni sastojci se dodaju u mnogima drago piće. Također, zainteresiranima je bila omogućena degustacija piva po promotivnim cijenama. Nakon toga, slijedio je Beer Pong Party gdje su se prisutni formirali u timove po dvoje, a zahvaljujući Gardenu, za igrače je pivo bilo besplatno. Hvala im na tome jer je bilo puno promašenih loptica, prolijevanja, ali sve je nadoknađeno s puno smijeha i dobrom zabavom.

 

eBUDDY.beer-pong

 

Zadnji, ali ne i posljednji, bio je eBUDDY Pool Tournament, u Las Vegas biljarskom kafiću. Osim ispijanja rakija, bilo je dosta natjecateljskog duha, no sve u duhu dobre atmosfere. Pobjednici natjecanja su bili članovi projektnog tima, Domagoj i Domagoj.

eBuddy-pool-tournament

Kad smo vas već upoznali pobliže s radom eBUDDYja i njegovom dobrom svrhom, pozivamo vas na naše sljedeće zajedničko druženje koje će se održati 28. siječnja, 2017. u 20 sati. Radi se o stand up-u s Katerinom Vranom, grčkom komičarkom, koji će se održati u Studiju Smijeha (Hebrangova 10). Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook eventu.

Napisala: Žana Jukić