Inspire-Me-konferencija

Iako smo još uvijek puni dojmova, odlučili smo skupiti svoje misli i reći nešto o InspireMe konferenciji. Tu konferenciju čekali smo nekoliko mjesec i bili smo jako uzbuđeni oko cijelog događaja. Nestrpljivo smo čekali objave o tome tko će biti predavači i kad ulaznice kreću u prodaju. Nakon nekoliko mjeseci strpljenja, konačno je došao i 17.11. – dan konferencije. Naše Iva Pištelek i Blanka Capak odlučile su podijeliti svoje dojmove o konferenciji s vama.

Iva: Niz održanih govora i nekoliko panela, a jedna važna poruka – kada imate inspiraciju, motivaciju i želju možete ostvariti sve i raditi ono što volite. Više od 20 govornika podijelilo je priče iz svoje uspješne karijere. Koncept konferencije definitivno je zadovoljen – inspire, learn & network. Inspiracije je bilo na pretek, naučila sam mnogo, ali sam i upoznala neke od predavača i popričala s njima.

Kreiranje vlastite uspješne priče zasigurno je ideja s kojom su s konferencije izašli mnogi sudionici, a i ja sam jedna od takvih. Izdvojit ću predavače koji su me se najviše dojmili, no svi su predavači imali zaista zanimljive i motivirajuće govore.

Alis Marić (Čitaj knjigu) govorila je kako je od svoje ljubavi – čitanja knjiga, stvorila karijeru u kojoj sada uživa te planira ostvarenje novih projekata. Boris Žgomba (Uniline) mi je bio zanimljiv predavač jer sam u sklopu svojih fakultetskih obaveza istraživala poslovanje poduzeća Uniline pa mi je bilo zanimljivo čuti iz prve ruke kako je priča počela i kako se i dan danas razvija. Davor Pavuna – poseban govornik s kojim se u jednom trenutku slažete, u drugom ne razumijete u potpunosti, dok se u trećem pitate odakle tolika energija i ljubav prema onome o čemu govori. Bit ću sretna ako ću jednog dana na takav način i s tolikom energijom pričati o svom poslu i svojoj karijeri.

Poruka je – žene mogu napraviti jednako uspješnu karijeru kao muškarci, ako ne i uspješniju. Naravno, za svaki posao potrebni su i muškarci i žene jer svi znamo, više mozgova je bolje od jednog kad se želi stvoriti nešto uspješno. Za Miroslava Ćiru Blaževića zapravo nije niti potrebno pisati bilo što, ali ipak ne bi bilo u redu izostaviti ga. Taj je gospodin digao na noge cijelu publiku, a kasnije neke i do suza nasmijao svojim vicevima i pozitivom. Još bih spomenula panel ‘Influencer: To Be or Not to Be’ na kojem su sudjelovale Hana Hadžiavdagić, Ivana Blažoti Mijoč i Jelena Perić. Ivana je ponovno pokazala koliko je predana svom poslu i koliko je i dalje 100% “na zemlji”, prepuna motivacije, ideja, ali i želje da sve što radi napravi najbolje što može. Samo tako dalje!

I za kraj, da ubacim i malo negative (da ne bude dosadno) imam malu poruku za organizatore, a to je – držanje rasporeda ne bi bilo naodmet i organiziranje barem tri bočice vode za svakog sudionika koji na konferenciji provede skoro cijeli dan. Iako je tamo bilo preko 400 sudionika – sve se može organizirati!

 

Blanka: Svi se ponekad nađemo u situaciji da smo pretrpani  obvezama i čini nam se kao da ih je sve više i više. Ponekad treba malo stati i predahnuti, pogledati oko sebe te poslušati savjete ljudi koji šire pozitivnu energiju, a to su ovaj put bili govornici Inspire Me koferencije.

Njihove uspješne priče podijelili su s publikom  koju su u većem broju činili studenti. Iako različitih usmjerenja svi su došli po jedno, a to je da nauče nešto novo.  Prvu radionicu održala je kompanija P&G koja me ohrabrila pričajući kako se ustrajnost isplati i kako njihovi studenti najbrže napreduju ako pokažu njima bitnu osobinu, a to je proaktivnost.

Smatram da se u Hrvatskoj može uspjeti, a to je dokazao  i Damir Ciglar koji razbio predrasude mladima i jednostavnom prezentacijom pokazao kako izlikama nije mjestu u radu. Zatim je na red došao jedan, jedini Miroslav Ćiro Blažević koji je pozdravio mlade i dao savjet:

Budite naoružani s najjačim oružjem, a to je znanje!

I dok su ostali govornici isticali kako je strast u poslu bitna, on je samo nadodao:

Jebote strast ako love nemaš. I najzdraviji čovjek bez novaca je gotova bolest.

Na kraju sam sretna što sam srela mnogo prijatelja, upoznala nove ljude i potencijalne poslodavce.

Iz priloženog možete zaključiti da je nama bilo stvarno odlično na InspireMe konferenciji i već se veselimo idućoj!

Nikolina Lednicki