WhatsApp Image 2017-09-25 at 21.54.06

Weekend Media Festival je najuzbudljiviji vikend u cijeloj godini. Barem za ljude koji se bave komunikacijama, marketingom, novinarstvom i tehnologijama. Sigurno se pitaš zašto svi pričaju o tom Weekendu i zašto su svi prepravili društvene mreže fotografijama iz Rovinja?

WhatsApp Image 2017-09-25 at 21.54.07

Govoreći iz studentske perspektive, svi žele ići na Weekend. Privlači ih mogućnost networkinga, upoznavanje s najnovijim tehnologijama i ono najvažnije – informacije iz prve ruke. Za sve studente iz gore navedenih područja, vrlo je važno biti na WMF-u. Možeš čuti iskustva iz prve ruke i predviđanja o tome kako će industrije izgledati za pet do deset godina. Kada si student/ica, važno je saznati što će potencijalni poslodavac očekivati od tebe. Koje vještine i kompetencije se zahtijevaju te što sve tvoj CV treba sadržavati. Također, bitno je da već kao student/ica upoznaš industriju koja te zanima – kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Važno je pratiti europske i svjetske trendove koji sve brže i brže kucaju na naša vrata. Tehnologija nepovratno i nepobitno mijenja način na koji komuniciramo i kako radimo. Svi smo se “prebacili” u digitalni svijet. Komunikaciju “licem u lice” promijenili smo u digitalnu verziju u kojoj svoje osjećaje pokazujemo emojijima.

Tehnologija ima ogromnu moć nad našom percepcijom neposredne okoline, ali isto tako i nad percepcijom zbivanja u svijetu. Do prije nekoliko godina gledali smo prve verzije robota u dalekom Japanu, a prekjučer smo mogli komunicirati s njima na WMF-u. Važno je da već za vrijeme studija postaneš svjestan/na svoje okoline i svijeta u kojoj djeluješ. Današnje tržište rada zahtjeva svestrane, fleksibilne i kreativne radnike/ce koji se veoma brzo mogu prilagoditi inovacijama. Ono što je prije nekoliko godina bila znanstvena fantastika, danas postaje realnost.

WhatsApp Image 2017-09-25 at 22.05.19

 

Predavanja, radionice i paneli na WMF-u bili su ispunjeni stručnjacima koji trenutno rade s najmodernijom tehnologijom i koji svakodnevno rade na unaprjeđivanju svojih proizvoda te usluga. Na takvim konferencijama i edukacijama možeš saznati za relevantne stručnjake iz polja koje te zanima i pratiti njihov rad. Vrlo često imaju s blogove ili web stranice na kojima možeš dobiti još više informacija i specifičnog sadržaja.

WhatsApp Image 2017-09-25 at 22.05.21

 

WMF tako može postati tvoj prvi korak u tome da postaneš zaposlenik kakvog svi priželjkuju i trebaju. Većina stvari se ne može naučiti na studiju, potrebno je iskustvo i primjena teorijskog znanja. Osim toga, vrlo je važno da imaš želju postati najbolji u onome što radiš. Upravo zato, sve edukacije i konferencije koje se nude su iznimno važne za osobni rast i razvoj. Ako si student/ica koja se zanima za područje komunikacija, marketinga, novinarstva ili tehnologija, preporučam da što prije investiraš u sebe odlaskom na ovako veliku manifestaciju/edukaciju/networking event.

Nikolina Lednicki